20 серпня 2020 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції зустрівся дипломатами, громадськими діячами, керівниками державних та міжнародних установ,  представниками культури та громадськості,  і, з нагоди святкування Дня Незалежності України, за значний внесок у відродження національних і духовних традицій українського народу, реалізацію соціальної та економічної політики держави, за непересічні заслуги у справі примноження міжнародного авторитету української держави, відзначив їх церковними нагородами.

Серед нагороджених – відомий  правозахисник та громадський діяч,  генеральний директор юридичної компанії «Правозахисна Ліга» Олександр Малюк, який із рук Предстоятеля Київського Патріархату, разом з благословенням отримав  орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого третього ступеню.

Під час зустрічі сторони обговорили релігійну ситуацію в країні, зокрема ті проблеми, які переживає українське православ’я.  Святійший Патріарх висловив вдячність гостям за їхню працю на благо України та підтримку Української Церкви.

«Головна проблема України – відсутність єдності. Через це ми не раз в історії втрачали свою державність. Те, що українці різні, то добре, але в будівництві власної держави ми повинні бути всі єдиними.

Святі різні, але в любові до Бога єдині. Так й усі українські партії, хоч і мають різне бачення розвитку держави, але в захисті України мають бути єдиними», – наголосив Святійший Патріарх Філарет.

Шеф-редактор часопису «Київ дипломатичний» Олександр Кондратенко, з благословення Святійшого Патріарха, вручивені присутнім Почесні дипломи Ради орденських кавалерів. На згадку гості вручили Патріарху пам’ятні подарунки.

На завершення зустрічі Патріарх Філарет побажав поважним гостям успіхів у всіх добрих справах та Божого благословення.

#ПатріархКиївськийівсієїРуси_УкраїниФіларет    #ПатріархФіларетвручивнагороди #ОлександрМалюк
#ПравозахиснаЛіга #Київдипломатичний #ОлександрКондратенко
Людмила Новицька, кореспонднент
 світлини Ганни  Самсоненко та Олександра Авраменка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *