Освітня студія «NATURE Tutor Group» – підготовка до ЗНО та ДПА

 

«NATURE Tutor Group» – затишна освітня студія в центрі Києва, яка з 2015 р. спеціалізується на підготовці старшокласників до складання ЗНО та ДПА, олімпіад, вступу до закордонних коледжів та університетів. Цього року студії виповнюється 5 років, за цей час її випускниками стали вже майже 500 учнів, 65% з яких склали ЗНО з різних предметів на 190 балів і вище, 4 учні студії отримали 200 балів на ЗНО з математики, біології, хімії, а 97% випускників вступили до омріяного ЗВО за першим пріоритетом.

 

Принципи організації навчання

Заняття на курсах підготовки до ЗНО проходять в міні-групах з 4-6 учнів, які формуються в залежності від стартового рівня знань та швидкості сприйняття. Це дозволяє викладачеві зберегти індивідуальний підхід, налаштуватись на темп роботи учнів, застосовувати групові форми роботи та ефект змагання на кожному занятті.

На початку курсу учні пишуть вступні тести для визначення стартового рівня знань. Протягом навчального року за результатами вивчення тем курсу учні також складають проміжні контрольні тести, які дозволяють слідкувати за прогресом та контролювати успішність. Таким чином, бал реального ЗНО не є сюрпризом ні для учня, ні для викладача, ані для батьків. Середній прогрес учнів студії «NATURE Tutor Group» складає +53 бали до початкового результату, а рекорд – з «не склав» до 192 балів з хімії у 2019 р. 65% учнів складають ЗНО з різних предметів на 190 балів і вище, 97% випускників вступають до омріяного ЗВО за першим пріоритетом.

Один з принципів навчання – це наочність та практичне застосування отриманих знань. З української мови та літератури в студії проводяться театралізовані читання, квести містом, з історії України – екскурсії по Києву, з математики –інтелектуальні ірги із розв’язанням реальних життєвих задач. На заняттях з хімії учні з викладачем проводять експерименти, міні-дослідження, з біології – працюють з мікроскопами, гербаріями, препаратами та живими об’єктами (рослинами, безхребетними тваринами, бактеріями, дріжджами), відвідують екскурсії в ботанічному саду та зоологічному музеї.

До карантину до «NATURE Tutor Group» також запрошували з лекціями молодих науковців, а для зняття напруженості перед іспитами проводили невеличкі психологічні тренінги, де візуалізували свої страхи та боролися з ними.

Добре навчається той, хто вміє відпочивати, тому традиційними в освітній студії «NATURE Tutor Group» є велика новорічна вечірка з подарунками та дискотекою та випускний, на якому кожного року нагороджують найкращих учнів за результатами ЗНО.

Програма

Підготовка до ЗНО, на нашу думку, не може зводитись суто до тренувань з розв’язування тестів, на першому місці, все ж таки, мають бути ґрунтовні знання з предмету, формування в учня математичної, історичної, біологічної, хімічної логіки та наукового світогляду в цілому.

Програма кожного курсу відповідає актуальній офіційній програмі підготовки до ЗНО Українського центру оцінювання якості освіти. Викладачі студії досконало володіють програмним матеріалом. Тому, наприклад, переважна більшість учнів пише твір з української мови на шалені 19-20 балів із 20 можливих. Усе завдяки чітко відпрацьованій структурі твору, авторській методиці навчання та постійним тренуванням (протягом навчального року кожен учень пише більше 30 творів з різноманітних тем).

Для тих, хто бажає поглиблено вивчати будь-який предмет, існують «олімпіадні» групи або індивідуальні заняття. Учні студії «NATURE Tutor Group» майже кожного року посідають призові місця на районних та міських олімпіадах, а найвищим результатом на сьогодні є 1 місце випускника 2019 р. на міському етапі Всеукраїнської Олімпіади з біології та участь у відбірково-тренувальних відборах на Всеукраїнський етап.

В освітній студії «NATURE Tutor Group» готують до вступу не лише до українських ЗВО, а й до закордонних коледжів та університетів. Тут можливо вивчати математику, біологію та хімію англійською мовою. Викладач математики також володіє німецькою та французькою мовами на рівні, достатньому для пояснення матеріалу та розбору завдань. За 5 років випускники студії «NATURE Tutor Group» ставали студентами коледжів та університетів США, Канади, Німеччини, Австрії, Польші, Чехії, Голандії, Словаччини, Кіпру, Китаї.

Типи навчальних курсів

  • Повні курси підготовки до ЗНО (для учнів 10 та 11 класів, а також випускників минулих років)
  • Курси підготовки до ДПА (9 та 11 класи)
  • Інтенсивні курси для хоумскулерів та анскулерів (8-9 та 10-11 класи, в тому числі підготовка до ДПА та ЗНО)
  • Експрес-курси та майстер-класи з окремих тем та предметів (на осінніх та весняних канікулах)
  • Інтенсиви у форматі «повторення + тестовий марафон» (за 1 місяць до ЗНО)
  • Групи з поглибленого вивчення предметів, підготовки до олімпіад (8-11 класи)
  • Індивідуальні освітні траєкторії, підготовка до вступу до закордонних вишів
  • Осіння та літня біологічна школа, школа юного хіміка

 

Колектив

 

Викладачі студії – дипломовані спеціалісти з досвідом підготовки учнів до ЗНО від 6 до 12 років. Вони є аспірантами або викладачами провідних ЗВО України, працівниками альтернативних та приватних шкіл або професійними репетиторами. Кожен викладач працює за авторською методикою, яка постійно доповнюється та обростає новими цікавими фішками, прийомами, інтерактивами та лайфхаками для швидкого запам’ятовування.

Керівник студії – Анастасія Харькова – кандидат біологічних наук, біохімік, викладач із досвідом підготовки учнів до ЗНО з 2008 року. В минулому – переможець Всеукраїнської Олімпіади з біології, стипендіат Президента України, випускниця магістратури та аспірантури Київського національного університету імені Тараса Шевченка, учасник Всеукраїнських та міжнародних конференцій молодих учених, автор 18 наукових публікацій, науковий співробітник Інституту біохімії.

Ідея створення освітньої студії виникла у Анастасії під час навчання в аспірантурі, коли за плечами, паралельно з навчанням в університеті, вже було 6 років досвіду роботи в науковій установі та 7 років досвіду підготовки учнів до ЗНО та олімпіад з біології та хімії, наукового керівництва МАН. Головною мотивацією стало прагнення до викладацької роботи, робота на результат кожної окремої дитини, бажання допомагати у підготовці до вступу до омріяного ЗВО – робити те, що виходить найкраще! На той час у Києві не існувало дійсно якісних курсів з позитивними відгуками, які б реально працювали у форматі міні-груп, а не лише обіцяли б це. Передумовою відкриття студії стала також велика кількість рекомендацій від абітурієнтів минулих років, які вступили на бюджет медичних університетів та біологічних факультетів. Та при наявності навіть великого бажання та вільного від наукової роботи часу, було неможливо задовольнити потреби всіх бажаючих готуватися до ЗНО.

 

Все починалося з команди із чотирьох викладачів та невеличкого офісу на Хрещатику, а зараз команда «NATURE Tutor Group» – це 14 викладачів з майже усіх предметів ЗНО, менеджери та адміністратори. Деякі викладачі працюють у студії від моменту її відкриття, але кожного року команда зростає, нові молоді, але досвідчені, вчителі та репетитори проходять відбір та поповнюють колектив.

Підтримка випускників

У «NATURE Tutor Group» є програма підтримки абітурієнтів під час вступної кампанії (тут безкоштовно консультують з питань вибору ЗВО, спеціальності, визначення пріоритетів). Також існує програма підтримки випускників, які вже стали студентами (викладачі, які самі є випускниками та аспірантами првідних українських закладів вищої освіти,  можуть допомогти студентам наздогнати базу з окремих предметів, обрати спеціалізацію, порадять матеріали та літературу, нададуть психологічну підтримку в адаптаційний період).

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *