На фініші 2019-го року  чимало моїх друзів – художників кличуть на свої персональні виставки. Це – традиція. Як у одному із незабутніх новорічних фільмів… Адже недаремно говорять : «Кінець – справі вінець».

Ось і 21 грудня, незважаючи на те, що це вихідний, не зміг відмовити своїй добрій приятельці –  чарівній художниці Ользі Кізуб, із якою кілька років тому  мистецька доля звела мене  у київській галереї «Митець». Познайомилися ми із Ольгою на колективній виставці художників-аматорів, які з”їхалися до столиці із усієї країни. Мені врізалися у пам”ять її роботи.

Особливо одна – про червону парасольку… Якась магічна картина. Правду кажу… А потім я отримав персональне запрошення на першу персональну виставку цієї справді неординарної миткині, яка за професією є психологом, а по життю –  актрисою і художницею.

Незабаром (після першої) пані  Ольга запросила мене на свою  другу персональну виставку. І ось – третя, за десять днів до 2020 року,  до якої моя працьовита  знайома наполегливо готувалася.

Назва у цього вернісажу, який урочисто відкрився 21 грудня у МВЦ Музею історії міста Києва, як на мене, святкова і  новорічна – «Дива трапляються».

Адже Новий рік наближається, а разом із ним наближається час новорічних див… Ось і трапилося одне із них : велелюдний вернісаж, на який «винуватиця» цієї мистецької події запросила Народних депутатів України, художників, артистів і музикантів.

І вернісаж цей  пройшов на ура! З чим я і ще більше сотні гостей цього свята мистецтва від душі вітаємо талановиту київську художницю.

За кілька хвилин до початку вернісажу, який скоріше був схожий на прекрасно організований  концерт, на якому виступило чимало артистів із світовим ім”ям,  я поцікавився у  Олі на фоні її нових картин :  «Що для тебе є головним  стимулом у роботі, коли йдеться про сучасне образотворче мистецтво?»

«Питання непросте, багатогранне, філософське,  але для мене головним стимулом було, є і завжди залишатиметься бажання творити, дарувати людям радість, – без зайвих вагань відповіла мені Ольга Кізуб на камеру. –  Я глибоко переконана : людина, яка займається мистецтвом, перш за все живе у світі чудес…

Адже якщо ти твориш, то дива трапляються – 100%! І цими дивами людина – творець намагається поділитися із усіма іншими людьми. Ось що головне для всіх творчих людей! Я у цьому переконана.»

Продовження інтер”ю із Ольгою Кізуб, а також виступи співаків і музикантів, які брали участь у відкритті виставки «Дива трапляються» ви побачите  вже найближчим часом у програмі «Мистецька хвиля+» на каналі Ukrvideotravel у YuoTube. А до цього пропоную вам замислитися  над крилатим висловом «Кінець – справі вінець.» Ці крилаті слова  – на власний розсуд – я «розширив» такою короткою фразою : «А може, початок?» Цікава думка, друзі, чи не так? Ось і я про це.

Адже я  глибоко переконаний, що свою третю персональну виставку «Дива трапляються» Ольга Кізуб так назвала цілком не випадково.

Позаяк – я суджу із творчого запалу миткині, по тому як «горять» її очі – у наступному році ця чудова миткиня покличе своїх рідних, друзів і близьких на нову – вже четверту (!) – персональну виставку.

Сергій Комісаров, шеф-редактор інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Довідково про виставку живопису

«ДИВА ТРАПЛЯЮТЬСЯ»

Кожен митець є унікальним. Не можна стати другим Леонардо, другим Ротко, другим Марчуком. Творча самобутність хвилює людську душу, торкаючись тих її струн, що уникають буденності і бринять від дотику прекрасного.
Живопис Ольги Кізуб вражає розмаїттям та неповторністю. Кожна її картина – окрема подія, нова ідея, що, народжуючись, вимагає від художниці свіжого погляду, унікальної техніки і чуттєвого переживання. Міцні та пристрасні мазки на картинах мисткині поєднуються з тонкими, ледь помітними переходами фарб, створюючи щось унікальне. Для глядачів це чудова можливість поринути в різні світи, відчути стрімкий політ, бурхливу радість, тендітну ніжність та прозору тишу. Вражає, що такі різні полотна можуть бути витворами однієї людини.
«Мої картини – це дзеркало, це ще один крок у знайомстві людини з собою, крок в світ внутрішніх подій і відкриттів. Я хочу, щоб від моїх картин душа людини співала і жила».


Про автора:
Ольга Кізуб народилася 1968 року в Києві. З дитинства відвідувала студію образотворчого мистецтва, а згодом художню школу. Здобула дві вищі освіти – інженера-електрика та соціального психолога. Активною художньою діяльністю займається з 2000 року. Брала участь у багатьох групових виставках, провела дві персональні. Роботи художниці зберігаються в приватних колекціях у Києві, Чикаго, Детройті, Сан-Франциско, Гамбурзі, Берліні, Варшаві, Стокгольмі, Одесі, Москві, Ризі, Вільнюсі, Санкт-Петербурзі.

На відкритті виставки солістка Duo ZIKR, всесвітньо відома співачка Ольга Ткаченко (меццо-сопрано з дуже великим діапазоном, яка має понад 30 записаних з дуетом та власних дисків) виконала кілька композицій у супроводі чоловічого тріо «Голос Вогню». Соліст київської оперети Роман Мороз, баритон, виконав арії з «Містер Ікс», відомі пісні М.Сома. Віра Боднарук, молода, але дуже талановита співачка, джаз-альт, виконала арію «I dont know how to love Him» з рок-опери «Jesus Christ Superstar». Станіслав Станішевський, тенор, познайомив слухачів з власними творами «Гурт Gild The Lilly», недавно прикрасили фестиваль в Кракові. За фортепіано — народна артистка України Людмила Марцевич.

#художницяОльгаКізуб #ВиставкаОльгиКізуб  #виставкаДиватрапляються #МВЦМузеюісторіїмістаКиєва #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф-редактор інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *