Добрий ранок, нація нескорених! Сьогодні – 227 (!!!) день війни українського народу за наші Свободу та Незалежність. Хочу поділитися із вами радісною новиною, про яку одним із перших серед журналістів дізнався, потрапивши на нагородження лауреатів Національної премії “СКАРБ НАЦІЇ-2022” .

             

Урочиста церемонія, у якій взяли участь найвідоміші представники творчої еліти України, відбулася на території Національного заповідника “Софія Київська “. Лауреатами цієї високої нагороди стали відомі в нашій державі люди, які із першого дня війни рф проти України були, є і залишаються на передньому фронті Духовності та Культури і ведуть безкомпромісну боротьбу із нашими ворогами – по мірі сил і можливостей своїх.

             

Саме такі українські сподвижники – волонтери, лікарі, громадські діячі, художники, письменники, артисти, композитори, керівники музеїв та журналісти – і є скарбом нашої нації. А ще – прикладом для наслідування мільйонів співвітчизників, які вірять у Перемогу Украхни над московською ордою.

             

Премія “СКАРБ НАЦІЇ – 2022” звертає увагу громадськості на єдність українців та демонструє взаємозв’язок між поколіннями та сферами діяльності. Так, у 7 номінаціях цьогоріч нагороди отримали особистості, родини та організації, які сприяли формуванню позитивного іміджу та світового авторитету рідної країни, а головне – були, є і залишаються прикладом боротьби за перемогу України у війні проти путіна та його поплічників.Варто зазначити, що переможців премії визначали наші співвітчизники. Протягом 7 місяців вони ділилися неймовірними історіями про своїх побратимів та голосували у соціальних мережах проєкту за кращих із них.

                 

В межах офіційної частини заходу ми мали можливість познайомитись із унікальною експозицією ляльок в національних костюмах та із художніми роботами мистецького проєкту «Фарби полум’я сердець», занесеного в Національну книгу рекордів України.Команда ГО “Оберіг людства” подякувала партнерам проекту, завдяки яким організація церемонії нагородження стала можливою.

           

До організації підсумкового заходу премії “СКАРБ НАЦІЇ – 2022” долучилися Національний заповідник «Софія Київська» , Громадська організація «Кращий художник», Спілка жінок України, Благодійний Фонд Марії Маги «Будемо Жити», Асоціація мистецтвознавців, експертів, оцінювачів та реставраторів, Товариство зв’язків з українцями за межами України “Україна-Світ”,Громадська організація “Біла птаха”, Євразія – японська та європейська кухня,Благодійний фонд “Соняшник”, Компанії з управління активами L.D. ASSET MANAGEMENT ,МГО Інформаційно-творче агентство “ЮН-ПРЕС”.

       

А саму церемонію провів Народний артист України Петро Мага, який нині воює на фронті. Він лише на один вечір відклав у бік автомат в взяв у руки мікрофон. Пишаюся тобою, Петре! Ти – не лише чудовий артист, а й справжній патріот України… Мені дуже приємно, що цього святкового вечора під бурхливі аплодисменти присутніх найвищу нагороду премії “СКАРБ НАЦІЇ – 2022” – орден “Скарб нації” – із рук Заслуженої журналістки України, громадської діячки і мого друга Марина Кинах отримала Генеральний директор Національного заповідника “Софія Київська” Неля Куковальська.

           

Ця жінка – патріотка із перших днів війни волелюбного українською народу проти підстуних загарбників зробила дуже і дуже багато добрих справ для Перемоги України на фронті Духовності та Культури. Неля Михайлівна допомогла співзасновникам Міжнародного арт-проєкту “Повертайся живим! ” організувати та провести на День Києва нашу ПЕРШУ художню виставку у галереї “Хлібня” на території Національного заповідника “Софія Київська “. Зробила вона це від чистого серця, без вагань, як наш щирий друг і колега… І таких добрих справ у активі цієї чудової жінки – десятки, якщо не сотні…

             

Саме за це Нелю Михайлівну Куковальську знають, цінують та поважають у всій Україні і далеко за межами нашої держави. Вітаю із високою нагородою, дорога наша Берегиня! Ви її заслужили! Як і всі інші учасники цьогорічної премії “СКАРБ НАЦІЇ”. Всі вони є гордістю України та прикладом для наслідування кожного із нас. Рівняємося на таких людей, брати і сестри українці! Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава Мистецтву! Віримо у нашу Перемогу над рашистами і кожен добрими справами своїми наближаємо її щасливу мить!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства «УКРПРЕС-ІНФО», арт-критик, організатор художніх виставок та пленерів, Заслужений журналіст України

Фото для публікації зроблені за сприяння Заслуженого журналіста України Марини Кінах

#Україна #ЯлюблюУкраїну #Київ #ЯлюблюКиїв #Перемога #ВірювПеремогу #Культура #Мистецтво #Культура #ПреміяСкарбНації2022 #СкарбНації #Укрпресінфо #СергійКомісаров #СофіяКиївська #НеляКуковальська #Повертайсяживим #МаринаКінах #Київ #Повертайсяживим #ВиставкаПовертайсяЖивим #Арт_проєктПовертайсяживим #програмаМистецькахвиля+ #НСХУ #ЗСУ #Перемога #хронікивійни

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *