Мрій, твори, не зупиняйся! Навіть тоді мрій, твори і не зупиняйся, коли за вікном – війна…Добрий ранок, нескорені… Сьогодні – 95 день безкомпромісної боротьби нашого народу за Свободу та Незалежність…Славні українські солдати та офіцери ведуть боротьбу із окупантами на фронті. Ну, а ми – художники та журналісти – відстоюємо право на волю на фронтах Культури та Духовності.

       

І, як показала практика, воюємо ми на цих фронтах досить і досить непогано. На завтра у галереї «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська» заплановане відкриття масштабної Міжнародної виставки «Повертайся живим!», у якій беруть участь більше 120 митців різних вікових категорій із 5 держав Європи. Це – подарунок творчих людей не лише до Дня Києва.

     

Це – наш подарунок воїнам – визволителям, які ведуть кровопролитні бої із ворогами на Сході України… Судячи із усього, художники та скульптори підготувалися до вернісажу, який відкриється 28 травня о 14 годині, дуже добре. Куратори виставки – Наталія Бондаренко, Ганна Ярова та я – раділи, приймаючи картини із рук художників… Роботи – одна краще іншої. І всі – по темі.

          

Як мовиться, усі митці «потрапили у яблучко»!  Так що художникам і нам, організаторам виставки, які беруть участь у  реалізації Міжнародного арт-проєкту «Повертайся живим!», несоромно за свою роботу. Шкода лише, що не всі картини поціновувачі сучасного образотворчого Мистецтва побачать у оригіналі. Більше 80 робіт (в основному, іноземних живописців)  нам довелося «відпринтувати» у типографіях Києва та Вінниці.

     

За що – велика подяка спонсорам проєкту, які почули і зрозуміли нас. Адже цю виставку ми організували на ВОЛОНТЕРСЬКИХ засадах. А так багато якісних принтів надрукували в першу чергу для того, аби нашу виставку (вона має статус ПЕРЕСУВНОЇ) побачило якомога більше українських воїнів. Незабаром повеземо принти  на передову, а потім –  до шпиталів, де відновлюють свої сили і здоров”я поранені у боях  воїни Збройний Сил України.

        

Це буде вже після закриття вернісажу, який триватиме у виставкових залах галереї «Хібня» десять днів – з 28 травня по 7 червня цього року цього року. Так що у всіх киян та гостей нашого міста є реальний  шанс протягом десяти днів відвідати виставку  «Повертайся живим!» , аби  ознайомитися із творчістю талановитих українських та зарубіжних художників, які вирішили підняти бойовий дух українського Війська – силою сучасного образотворчого  Мистецтва!

           

Слава Мистецтву! Слава Україні! Віримо у нашу Перемогу. І добрими справами – кожен на своєму робочому місці – наближаємо її щасливу мить…

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів, співзасновник Міжнародного арт – проекту “Повертайся живим! “

Фото автора

#Повертайсяживим #арт_проєктПовертайсяживим #проектСВІТЇХНЕВПІЙМАВ #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #СучаснеМистецтво #Мистецтво #НСХУ #сучаснеобразотворчемистецтво #Творчість #Творчество #Культура #Искусство #Мистецькахвиля #Ukrvideotravel #Mustsee #ГалереяХлібня #НаціональнийзаповідникСофіяКиївська #СофіяКиївська #повертайсяживим #БлагодійнийфондВолодимираПродивуса

#найкращі #свідомі #справжні

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *