Вони будували, будували її… І нарешті – по-бу-ду-ва-ли! Із чим цих наполегливих і послідовних  у досягненні поставленої мети людей до їхньої арт-резиденції на околиці Одеси в переддень Дня святого Валентина завітали десятки рідних, друзів, колег та партнерів, які об”єктивно не уявляють свого  життя без творчості!

       

А тепер – про все по порядку. Отже, будували – що? Відповідаю : галерею сучасного образотворчого Мистецтва, яка називається Art Undeground. Будували – хто? І на це запитання маю чітку відповідь : йдеться про відомих одеських бізнесменів, галеристів, організаторів пленерів та меценатів Валерий Махин та Алла Желева, які активно і плідно співробітничають із сотнями відомих українських та закордонних живописців, допомагаючи творчим людям  – як раніше говорили – «просуванню їхнього Мистецтва у народ»…

           

Ще зовсім недавно галерея Art Undeground активно працювала у історичному центрі української  Перлини біля моря. Але щороку кількість робіт, які виставляли тут живописці та графіки із різних куточків України, зростала, як мовиться,  у геометричній  прогресії… Це саме той випадок, коли «королівство виявилося замалим» – як у старій добрій казці… Рішення щодо передислокації Art Undeground  виникло само по собі – як об”єктивна реалія.

         

Ну, а далі розпочалося саме будівництво нового модерного атр – простору. Так. Крок за кроком, з”явилася перша частина галереї, потім друга, а буквально вчора ми побачили і третю, так би мовити головний, фрагмент сміливого архітектурного задуму Валерий Махин та Алла Желева. І маємо те, що маємо. Простору, залиту сонячним і штучним світлом прекрасно сплановану сучасну, велику за обсягом арт-галерею, якій можуть по-білому позаздрити власники таких же галерей у Києві, Дніпрі, Харкові, Львові інших обласних центрів України.

         

На відкритті свого улюбленого дітища, який став справою усього життя цього унікального подружжя, Валерий Махин та Алла Желева почули тисячі й тисячі  добрих слів на свою адресу. В першу чергу  – від українських живописців, які співпрацюють із Art Undeground  вже досить давно. «Нам реалізація вашого архітектурного задуму дуже сподобалась, адже галерея  – для нас!» – вітали щасливих Валерія та Аллу всі митці, запрошені на «входини». «У цих стінах можна добре виставляти свої роботи і організовувати виставки загальноукраїнського масштабу,» – із вдячністю говорили художники.   А ще на базі арт-резиденції цього подружжя можна проводити пленери.

         

Що вже неодноразово й було зроблено – у попередні роки. Одним словом, двері потужного мистецького комплексу, який завдяки старанням та титанічній праці  Валерий Махин та Алла Желева, віднині відкритті для усіх українських та зарубіжних художників, графіків та скульпторів. Було лише бажання співробітничати! А для реалізації мрій сучасних митців на території арт-обійстя на околиці Одеси віднині є буквально все. Приїхали до власників галереї  Art Undeground  у день її «реінкарнації» також і їхні  друзі  із столиці. В тому числі, й мій друг та вірний  побратим по цеху сучасного образотворчого Мистецтва, директор київського Музею – майстерні Івана Кавалерідзе Олександр Юнін. Він виступив на урочистому відкритті.

         

І передав палкий  мистецький привіт від багатьох українських художників, графіків, скульпторів, мистецтвознавців  для котрих Валерий Махин та Алла Желева минулого року організували у стінах Музею-майстерні Івана Кавалерідзе чудовий колективний вернісаж за підсумками Міжнародного пленеру – симпозіуму «Очаків – 2021». До речі, як його співорганізатор і піарник, я побачив у арт-просторі  галереї  Art Undeground  близько сотні прекрасних картин картин учасників нашого арт –заходу на Миколаївщині.

       

Про деякі міні – експозиції розкажу у наступних постах у Фейсбуці. Повірте, виглядає  колективний творчий ужинок  учасників Міжнародного пленеру – симпозіуму «Очаків – 2021» дуже і дуже круто! Як мовиться, картини цих авторів опинилися у потрібному місці в потрібний час. З чим щиро вітаємо усіх учасників нашого арт-дійства. До речі, на відкритті галереї  Art Undeground  справжні друзі сотень творчих людей Валерий Махин та Алла Желева пообіцяли, як мовиться, принародно : цього року вони планують організувати та провести не один, а ЧОТИРИ мистецьких пленери на Півдні Одещини та Миколаївщини.

             

Вже складено попередній графік їхнього проведення. А стартує новий  пленерний рік одеської галереї  Art Undeground  із пленеру у … Очакові. Його  заплановано із 1-го по 12 – травня 2022 року. Так що вже починаємо формувати список учасників. Критерій залучення авторів  до нашої команди єдиний. Він залишається незмінним : талант плюс професіоналізм. Інакше – просто нецікаво…

           

Що ж, дозвольте ще раз привітати подружжя Валерий Махин та Алла Желева із реалізацією мети усього їхнього життя. Дякуємо вам, шановні наші друзі – одесити, що не на словах, а своїми  добрими справами допомагаєте сотням і сотням обдарованих людей бачити перспективу їхньої творчості! Довгих та яскравих літ тобі, одеська галерея  Art Undeground! Новий етап твого насиченого подіями  життя галеристів і художників лише починається. Віднині – вперед і лише вперед!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів

Фото автора

#галереяArtUndeground #ArtUndeground  #Мистецтво #Духовність #Києв #Одеса #ОдеськийХудожніймузей #МузеймайстерняІванаКавалерідзе #ОлександрЮнін #ВалерийМахин #СергійКомісаров #Укрпресінфо

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *