Думай глобально, а дій локально! Дій рішуче і завзято! Дихай на повні груди! І рухайся вперед і лише вперед! Тоді позитивні зрушення у твоїй особистій долі –  не за горами! Особливо, коли йдеться про сучасне образотворче Мистецтво.

     

З великою приємністю інформую всіх причетних (а також і не причетних) до цієї шляхетної справи : головна мистецька кузня столиці працює у штатному режимі – як завжди чітко та за графіком! Ви вже здогадалися, що йдеться про галерею «Митець» Київської організації Національної Спілки художників України.

       

У перший день лютого тут відкрилася вельми цікава колективна  виставка  молодих художників – із прив”язкою до не дуже веселих реалій нашого корона вірусного сьогодення… Більше про це – у релізі до групової виставки «Транзитна зона. Вихід гейт № 2022», який підготували організатори цієї супер – актуальної арт-події.

         

А від себе додам таке : приємно було зустріти (буквально за кілька хвилин до офіційного відкриття цього молодіжного вернісажу) серед гурту молодих хлопців і дівчат відомих і авторитетних  українських митців, яким також небайдужа тема корона вірусу – у її творчій інтерпретації. Молодці, Оксана та Андрій Будники, що сприяєте художникам – початківцям у реалізації їхніх амбітних творчих планів!

       

І не на словах, а добрими справами допомагаєте  творчій молоді столиці та багатьох областей Україні у завоюванні перших сходинок мистецького Олімпу! Як на мене, це дуже і дуже важливо.

        

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ :

Групова виставка «Транзитна зона. Вихід гейт № 2022»,  є продовженням наших проєктів, що покликані дослідити вплив пандемії на творчу діяльність митців. Це міжнародний артпроєкт «#365daysafter» (2021) і всеукраїнська виставка “Who am I today” (2020).

Цього разу, 23 митця з різних міст України представлять свої твори, що символізують транзитну зону періоду пандемії, в якій кожен перебував починаючи з 2020-го року. Експозицію складають роботи різних медіа, включаючи живопис, графіку, скульптуру, інсталяцію та відео арт.

Учасники виставки:
Astian Rey, Анна Бітаєва, Анжеліка Паливода, Владислав Рябоштан, Валентина Левіна, Вальдемар Клюзко, Ганна Козирєва, Дмитро Зазимко, Дар’я Трегубенко, Ельзара Oiseau, Зірка Савка, Інна Харчук, Маріко Гельман, Марина Громенко, Марія Луцак, Михайло Скоп, Олена Хом’якова, Олексій Ревіка, Ольга Гуріна, Олена Маричевська, Софія Єсакова, Терра Нейдорф, Уляна Щабель

Куратори: Ірина Ворона і Павло Балтазюк.

Транзитна зона у буквальному сенсі – це до певної міри місце несвободи, шлях виходу з якої чітко обмежений заздалегідь установленим «вибором». Період 2020-2021 став випробуванням для більшості митців, як нескінченне перебування в зоні очікування та пошуку себе в нових умовах суспільної активності. Застиглість цього періоду має всі характеристики транзитної зони.
Поза тим, перебуваючи у транзитній зоні пандемії, митці створювали і руйнували кордони на кожному етапі боротьби за свою творчу незалежність, зі сприйняттям того факту, що обмеження свободи – це насамперед вибір, який ми робимо у власних думках. Період 2020-2021 – це також взаємодія на відстані, коли, опинившись сам на сам із труднощами, митці почали активно шукати виходу із ситуації, використовуючи недоліки як переваги, а пригнічення свободи як чинник набуття ще більшої свободи.

«Транзитна зона. Вихід гейт № 2022» – це нова ініціатива, що пройде з 1 по 8 лютого в одній із найстаріших київських галерей, галереї «Митець». Продовжуючи дослідження впливу пандемії на творчу діяльність, ми прагнемо відкривати нові імена і знаходити нову аудиторію для нашої вже не малої спільноти. Ми впевнені у тому, що кожен митець пройшовши через період 2020-2021 став сильнішим, кожен відчув, що таке обмеження свободи, і кожен отримав свій «магічний поштовх». Тепер прийшов час виходити з транзитної зони!

Проєкт ініційовано об’єднанням молодих художників і мистецтвознавців Київської організації Національної Спілки художників України за підтримки Київської організації НСХУ та «Мистецько дослідної платформи MOKONSHU»

Виставка відкрита з 16.00 1-го лютого до 13.00 8-го лютого в галереї «Митець» http://mytets.com/ за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 12.

У зв`язку з карантинними заходами, виставка проходить у форматі обмеженої кількості відвідувачів, з дотриманням рекомендацій МОЗ.

Вхід до приміщення в захисній масці. На вході розміщено антисептик для рук.

Вхід Вільний.

Галерея працює:
щоденно з 11.00 до 19.00
в суботу з 11.00 до 18.00
вихідний- неділя

Інформаційним партнерам та партнерам проєкту – mokonshu@gmail.com

З приводу довідок та пропозицій, які стосуються виставки звертатись за електронною адресою mokonshu@gmail.com

PS : На афіші використано роботу «Перехід», автор – Владислав Рябоштан, учасник Міжнародного пленеру – симпозіуму «Очаків – 2021»; і червоно-білу стрічку Вальдемара Клюзко, що символізує карантин.

#КолективнавиставкаТранзитназона_Вихідгейт№2022 #Транзитназона_Вихідгейт№2022 #365daysafter #ГалереяМитець #Митець #КарінаКравець #ArtgalleryMytets #ОленаКрасильникова #НаталіяВащук #ПрограмаМистецькахвиля#Мистецькахвиля#UKRVIDEOTRAVEL #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Мистецтво #СучаснеМистецтво #Мистецтво #Mustsee #сучаснеобразотворчемистецтво #Творчість #Творчество #Культура #Искусство #НСХУ #Національна_Спілка_Художників_України #NUAU #National_Union_of_Artists_Ukraine

 

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *