Серед спікерів першого Форуму сценаристів, який відбудеться в Києві 2 листопада, керівники виробничих департаментів телеканалів «Україна», СТБ, 1+1, ICTV, ДОМ, Нового каналу, представники кінокомпанії Star Media, стрімінгових платформMEGOGO, OLL.TV, SWEET.TV, Доповіді спікерів доповнить скринінг найкращих міжнародних проєктів 2020-2021 років.

Наближається дата проведення першого Форуму сценаристів, і організатори – Star Media, Українська телевізійна академія і Гільдія сценаристів України – презентують програму та учасників заходу. Провідні спеціалісти галузі, представники медіагруп та платформ говоритимуть про зміни, що відбуваються в сучасній кіно- та телеіндустрії, про власний досвід роботи в нових реаліяхта актуальні запити щодо сценаріїв, обговорять, як об’єднати зусилля найважливіших ланок виробничого процесу задля створення успішного продукту.

Серед спікерів Форуму: 

-Наталя Стрибук, головна продюсерка департаменту кіно-серіального виробництва телеканалу «Україна» та Олена Канішевська, директорка департаменту виробництва телепрограм телеканалу «Україна» та директорка продакшн-компанії «ТелеПро».

– Максим Кривицький, генеральний продюсер телеканалу «1+1», керівник телевізійного бізнесу і член правління «1+1 media», Олена Єремєєва, головна продюсерка серіалів та фільмівтелеканалу «1+1» і Павло Рибак, керівник ОТТ-платформи«Київстар ТБ».

Єкатерина Шевелюк, генеральна продюсерка серіальноговиробництва телеканалу СТБ- Олександра Ткаченко, креативна продюсерка Нового каналу- Ірина Храновська, головна продюсерка серіального напрямку ICTV

Юлія Островська, генеральний директор ДП «МШУ» (телеканали «Дом» та «UATV»), Анна 
Попова, старший редактор творчо-виробничого відділу ДП «МШУ» та Віра Єльчік, 
програмний директор ДП «МШУ (телеканали «Дом» та «UATV»)

В другій частині Форуму до виступів долучаться представники платформ: 

продюсерка MEGOGO Анна Артеменко, директор SWEET.TVОлександр Резунов, керівник напрямку тематичної стратегії ОLL.TV Віталій Чирков, керівник напрямку ОLL.TV originalДмитро Кіцай.

Наприкінці Форуму керівник міжнародних проєктів Star Mediaпроведе скринінг «Кращі зарубіжні проєкти 2020-2021 років».

Підведуть підсумки Форуму організатори – президент Гільдії сценаристів України Андрій Бабік та Вікторія Бурдукова, продюсерка та голова Експертної Ради Української Телевізійної Академії.  Саме вони будуть модераторами виступів спікерів, які триватимуть протягом дня. 

Нагадаємо, перший Форум сценаристів започаткує серію профільних заходів для підвищення кваліфікації сценарної спільноти, її статусу, налагодження прямого діалогу між замовником і сценаристом та ознайомлення зі світовим досвідом.

Нова реальність, в якій живе світ, вимагає нової якості контенту та задоволення все більш вибагливих та різноманітних смаків аудиторії. Щоб рухатися далі, треба реагувати не лише на запити традиційного кіно та телебачення, але і на стрімінгові платформи, які активно розвиваються та мають власні контентні особливості та вимоги до сценаріїв. Світові тренди стосуються і вітчизняного медіа ринку: українські сценаристи мають працювати у міжнародному контексті та реагувати на нові підходи до контенту.

Головною метою Форуму є організація регулярних зустрічей та дискусій сценаристів для:- формування професійної спільноти сценаристів, обговорення проблем сценарної спільноти і шляхів їх вирішення;- налагодження співпраці з представниками інших творчих спільнот: продюсери каналів, продакшенів, режисери, актори тощо;- підвищення статусу сценариста та сценарію як важливої складової частини знімального процесу;- співпраця з державними органами в галузі культури та кіно від імені спільноти сценаристів України;- проведення культурних та освітніх заходів, спрямованих на підвищення кваліфікації сценаристів. 

Дата і місце проведення: 2 листопада 2021 року, інноваційний парк «UNIT.City», конференц-залa Unit.Core за адресою: м. Київ, вул. Дорогожицька, 3.

Програма Форуму: 

https://www.facebook.com/105985231834411/posts/121137276985873/

Star Media – міжнародний виробник, дистриб’ютор та правовласник теле- і кінопродукту. Діяльність компанії спрямована на розвиток спільного виробництва разом з міжнародними партнерами та створення проєктів, орієнтованих на широку аудиторію. Успішно співпрацює з провідними телеканалами та онлайн-кінотеатрами. При цьому розвиває власні Pay TV канали. Будучи найбільшим агрегатором контенту на території СНД, компанія широко представлена на YouTube. Має власний сервіс ContentScan для боротьби з піратством та онлайн-кінотеатр LAVA.

Українська Телевізійна Академія (УТА) була заснована у 2005 році та об’єднує представників усіх галузей теле- та кіноіндустрії. Головною метою Академії є максимальне сприяння всебічному розвитку телебачення та кінематографу України.

Гільдія сценаристів України – громадська організація. Заснована у 2014 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *