З 20-21 жовтня 2021 року у Києві тривала робота   «Українського газового інвестиційного конгресу» (Ukraine Gas Investment Congress) за ініціативи НАК «Нафтогаз України» та за підтримки Міністерства енергетики України й Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

     

Учасники конгресу обговорюворили енергетичну ситуацію в країні і трансформацію галузі, практичні можливості для збільшення видобутку газу й необхідні для змін технології, роль газу в енергетичному переході та інші нагальні питання газового ринку.

Подію відкрив Юрій Вітренко, голова правління НАК «Нафтогаз України». Перед аудиторією також виступили Джордж Нікулеску, державний секретар Міністерства енергетики Румунії, Роман Опімах, голова Державної служби геології та мінеральних ресурсів України та інші високопосадовці, а також інвестори й технічні фахівці.

       

Україна спроможна повністю забезпечувати себе газом, заявив Юрій Вітренко: «Цієї мети ми можемо досягти впродовж 5 років. Успіх залежатиме від трьох факторів: нарощування видобутку газу, збільшення виробництва біогазу та підвищення енергоефективності».

Роман Опімах зазначив: «Уряд поставив амбітне завдання: позбутися енергозалежності до 2030 року, шляхом імпортозаміщення. За останні півтора роки Служба провела величезну роботу за напрямом нарощення власного видобутку – дала початок масштабним вуглеводневим проєктам на площі 50 тисяч квадратних кілометрів як на морі, так і на суходолі».

А Укртрансгаз, як Оператор газосховищ України, оголосив про готовність надавати послуги зберігання в українських ПСГ страхового запасу газу країн ЄС.

 

     

Під час роботи конгнесу українські та міжнародні високопосадовці, інвестори й технічні фахівці обговорювали трансформацію українського газового сектора і його ключову роль для європейської енергетичної безпеки, а також можливості для інвестицій і партнерства у розвідці і видобуванні газу.

        

Йлося також про те, що Нафтогаз готовий залучати інвесторів та партнерів у нові стратегічні проєкти.

Під час конгресу підписані меморандуми про взаєморозуміння з іноземними компаніями – Dragon Oil із ОАЕ, азербайджанською SOCAR AQS, американськими Helmerich & Payne, Inc. (“H&P”) і 3 Seas Energy.

         

 

На думку аналітиків, проведення  конгресу особливо на часі, адже на початку кризового періоду в енергетиці спільнота потребує глибшого усвідомлення її впливу на Україну і Європу в цілому, аналізу та пошуку рішень в міжнародному колі експертів.

 

     

Подія об’єднала міністрів, інвесторів, представників транснаціонального та українського бізнесу, провідних міжнародних інституцій та широке коло експертів у сфері енергетики.

           

Серед спікерів – Вірджил Даніель Попеску, Міністр енергетики Румунії, Сергій Макогон, генеральний директор Оператора ГТС України, Джеймс Уотсон, генеральний секретар Європейської асоціації газових компаній (Eurogas), Шарль Корм’є, регіональний директор Світового банку з питань інфраструктури у Європі та Центральній Азії, Ровнаг Абдуллаєв, президент SOCAR, та інші.

 

Інформація – організаторів Ukraine Gas Investment Congress

Фото – Сергій Комісаров, Інформаційне агентство УКРПРЕС-ІНФО

#UGIC #UGIC2021 #UkraineGasInvestmentCongress #видобутокгазу #Енергоносії #ukrainegasinvestmentcongress

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *