Ой, чи буде чи не буде? І що скажуть добрі люди? Це я про Міжнародний фестиваль української рок-музики «Дунайська Січ», на якому мені пощастило побувати у якості журналіста 5 разів. Хоча минулого року учасники цього супер-веселого і супер-креативного дійства збиралися в Ізмаїлі вшосте… Дуже не хотілося б, аби осоружний коронавірус вибив нас із гарного темпу, до якого вже добре призвичаїлися і музиканти, і співаки, і художники, і журналісти… Отож, чекаю гарних вістей від своїх бойових побратимів щодо дати проведення фестивалю у цьому році!

Довідково 6-й Міжнароний фестиваль української рок-музики «Дунайська Січ» :
Дивовижні пісні про Дунай лунають … над Дніпром! Виявляється, і таке трапляється у житті, коли йдеться про підготовку до відкриття найнезалежнішого (в сенсі – енергопостачання) рок-фестивалю нашої держави -“Дунайська Січ”! Він стартує 28 червня у славному місті Ізмаїлі на півдні Одещини. Це вже 6-й, але не менш цікавий і колоритний, аніж 5-й, Ювілейний!

Сьогодні у Києві на Подолі відбулася pre-pati цього масштабного мистецького дійства, яке триватиме у столиці Бесарабії протягом трьох днів. Що масштабного – можете не сумніватися. Організатори «Дунайської Січі» показали електронну мапу фестивалю. Цікавих точок, на яких відбуватимуться зустрічі жителів Одещини і гостей Ізмаїлу з музикантами і співаками – більше двадцяти. В тому числі заплановані також і зустрічі з художниками, які вже «десантувалися» в Ізмаїлі – напередодні офіційного відкриття фестивалю.

Про виставку народної художниці України Лесі Тищенко «Журавлина Україна» ви вже знаєте із моїх попередніх публікацій… Громадська спілка «Творче патріотичнеого об’єднання «Музичний Батальйон» запросило на pre-pati своїх кращих композиторів, музикантів, поетів і виконавців, які вже готуються у дорогу. Музичні гурти із усієї України і наші закордонні гості виступатимуть не лише на великій фестивальній сцені. Адже мета «Дунайської Січі» – посилити бойовий дух Війська у цьому стратегічно важливому для України регіону. Ось чому, за усталеною доброю традицією заключний день фесту присвячений проведенню концертів безпосередньо у військових гарнізонах Збройних Сил України – у Ізмаїлі, Рені, Кілії, Болграді та острові Зміїному.

Разом із музикантами і співаками у колі українських солдатів і офіцерів побуваємо і ми, журналісти. Отож, чекайте на цікаві репортажі, шановні друзі! А краще – якщо є така можливість – гайда із нами до Бесарабії! Організатори фестивалю пообіцяли : «Тут буде цікаво, тут буде драйвово, тут буде просто чудово!» Можу від себе сказати : 100%! Так і буде.

І – в гастрономічному плані – також! Адже нас на цій чудово організованій вечірці пригощали традиційними наїдками Бесарабії – бринзою, дунайським оселедцем і одеським салом… Смакота! Організатори “Дунайської Січі” запевнили : цих харчів на фестивалі вистачить на всіх. Про вино – взагалі мови немає! Воно у Бесарабії ллється рікою…

Сергій Комісаров, шеф-редактор інформаційного агентства «УКРПРЕС-ІНФО»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *