З 12-го березня всі ми – на карантині. В тому числі, й близькі мені по духу люди – живописці, скульптори, мистецтвознавці, арт-критики, керівники закладів культури… Аби остаточно  не збожеволіти від «сидячки під замком», вільні духом люди намагаються щодня активно підтримувати одне одного.  Хтось виходить на зв”язок по скайпу, хтось – скидає цікаву інформацію на  месенджер, хтось – надсилає електронні листи з новинами про майбутні мистецькі події, хтось – просто телефонує…

І у всіх колег, які до мене щодня звертаються різними каналами зв”язку, єдинне прохання-побажання : «Брате, треба щось робити у щоденному режимі, аби наша спільна  мистецька ватра не згасала!» Воно і справді так… Все,  як у приказці : «Не кинеш тріску у багаття – воно й згасне…» Отож, і на 45 (!!!) день карантину, як один із вартових  нашої славної Мистецької фортеці, я намагаюся підкидати у це багаття все нову й нову  інформацію (у режимі ретро), ознайомлення із якою зігріває душу… Адже ці повідомлення  – про велике, прекрасне і вічне… Ось і сьогодні хочу «занурити» вас у ретро-матеріал, який знімав у Музеї-майстерні Івана Кавалерідзе три роки тому.

Йдеться про персональну виставку молодого українського скульптора і кераміста Юрія Денисенка. Із цим працьовитим і наполегливим у досягненні поставленої мети митцем мене познайомив директор Музею-майстерні Івана Кавалерідзе Олександр Юнін. Вернісаж Юрія мав неабиякий  резонанс у творчому середовищі України.

Позаяк обдарований графік і кераміст Юрій Денисенко присвятив свою персональну виставку 100-річчю від дня народження свого діда – Заслуженого діяча мистецтв України Михайла Івановича Денисенка.  З чим Сан Санич Юнін, наші спільні друзі по творчому цеху і я особисто щиро привітали як родину Денисенків, так і шанувальників сучасного образотворчого Мистецтва у день відкриття цього неординарного вернісажу на Андрівському узвозі.

 Мені дуже сподобалися витвори фантазії і рук молодого майстра скульптури та кераміки. Твори Юрія Денисенка  – справді неординарні. І дуже симтатичні! А ще – виконані вони досить незвичній техніці.

В чому ви можете пересвідчитися, подивившися світлини, які я зберігаю у своєму фото архіві.  Подробиці про цю чудового організовану творчу події у Музеї – майстерні Івана Петровича Кавалерідзе дивіться у програмі #Мистецькахвиля+ на каналі #ukrvideotravel

І не забувайте про моє наполегливе прохання :  не забувайте активно підписуватися на наш канал, друзі у Ютубі. Не знаю, хто як, а я переконаний : світлини і відео про Мистецтво і Культуру – ось справжня панацея від коронавіруса і інших, не менш небезпечних напастей. Отож, друзі, тримаємо й надалі  оборону нашої спільної Мистецької фортеці!  Ми – на варті. Бо ми того варті!

 

https://www.youtube.com/watch?v=xk10JEbBp2U&t=32s

 

https://komsv2014.blogspot.com/2020/04/blog-post_27.html

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *