Карантин на дворі. Коли він завершиться і з якими наслідками для кожного із нас – одному Богу відомо… Але давайте залишатися оптимістами і вірити : все буде добре! І, сидячи вдома, не будемо втрачати  часу для самовдосконалення. А воно неможливе без екскурсій. Саме для цього керівники Національного заповіднику  “Софія Київська” пропонують кожному із нас відправитися у віртуальні тури – замість особистого відвідування в період карантину.

Про це повідомляє Православна церква України в Facebook

“Чудовий стінопис, виконаний майстрами початку XI століття, велична мозаїка Богоматері Оранти у центральній апсиді храму, каплиця святителя Петра Могили та різноманітні музейні експонати – усе це унікальні елементи Святої Софії Київської. Зараз духовна святиня зачинена для особистого відвідання, проте ви можете помилуватися її красою через мережу!” – йдеться у повідомленні.

У ПЦУ зазначають, що Софійський собор зберігає у своєму стінописі унікальний ансамбль фресок і мозаїк, які можна детально роздивитися під час віртуальної мандрівки духовною святинею.

“Саме тут звершувалися державницькі справи святого благовірного князя Ярослава Мудрого та була створена перша на Русі бібліотека. Фрески і графіті на стінах храму оповідають, зокрема, про життя князівської родини. А ще на них зображені понад п’ятсот окремих святих! Тож пропонуємо не зволікати і прямо зараз помилуватися красою храму, перейшовши за посиланням“, – додали в церкві.

https://www.facebook.com/SophiaKyiv/videos/2652471218308409/?v=2652471218308409

Інформація – прес-центру Православної  церкви України

Фото – Сергія Комісарова, Інформаційне агентство УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *