У київському хабі «Освіторія» учасники другого раунду інкубаційної програми EU Association Lab презентували шість стартапів, спрямованих на імплементацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Учасники програми — працівники українських міністерств та інших державних установ, які пройшли відбір з понад півсотні аплікантів. Протягом шести місяців держслужбовці навчались у 1991 Open Data Incubator. За цей час вони перетворили свої ідеї на повноцінні прототипи продуктів, протестували їх з аудиторією та готові впроваджувати на національному рівні. 

«Угода про асоціацію між Україною та ЄС — найбільш всебічний документ, який Європейський Союз будь-коли підписував з третьою країною. Це конкретна дорожня карта реформ та трансформацій країни, яка приведе Україну до її мети стати членом ЄС. Імплементація цієї угоди наразі перебуває у процесі, і зараз як ніколи потрібні інноватори, креативні, відкриті люди. Демо-дей EU Association Lab є прикладом того, як ідеї [Угоди про євроасоціацію] трансформуються в реальні, практичні речі», — сказала на події Яна Герцег, керівниця відділу торгівлі та економіки Представництва ЄС в Україні.  

Учасників та гостей також привітала Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен. 

«Програма EU Association Lab реалізується за підтримки Уряду Німеччини, і ми вдячні Уряду України за зусилля, спрямовані на розвиток нашої двосторонньої співпраці з метою просування у напрямку євроінтеграції і слідування необхідним реформам, які приведуть до точки неповернення [на цьому шляху]. 

Від імені нашого Уряду я б хотіла підкреслити вплив EU Association Lab. Ця програма багато значить для впровадження технічних реформ державної політики. Вона випускає сильних, вмотивованих і продуктивних держслужбовців, розвиває компетенції у сервісному дизайні, проектному менеджменті та провадженні стратегічної політики. І, що є однією з найважливіших речей, як на мене, ця програма розкладає імплементацію Угоди про асоціацію між Україною з ЄС на конкретні кроки, які справляють сильний вплив на громадян, на жителів усіх регіонів України», — заявила у своїй промові пані Фельдгузен.

Інформація – інкубаційної програми EU Association Lab

Фото – Сергій Комісаров, УКРПРЕС-ІНФО  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *