14 січня 2020 року у Prostir86 відбувся Design meetup: United Kingdom & Ukraine з спеціально запрошеним гостем Джиммі МакДоналдом – засновником та власником виставки London Design Fair.

London Design Fair – це чотириденна галузева подія, яка проходить під час Лондонського фестивалю дизайну і щороку збирає більше ніж 500 учасників з 30 країн світу. До складу заходу входять міжнародні павільйони, експонати (демонстрація продукції незалежних дизайнерів та відомих брендів). На трьох поверхах ярмарок демонструє найновіші меблі, освітлення, текстиль та інноваційні матеріали. Щороку Лондонський ярмарок дизайну приваблює понад 27 000 відвідувачів.

“Ми шукаємо дизайн та людей, а не лише дизайн. Це робить нас набагато цікавішими” – розповідає про зміст виставки Джиммі МакДоналд.

Організатори події: Українська Асоціація Меблевиків та асоціація “Design for Ukraine”.

В рамках події:

  • Джиммі МакДоналд виступив з пропозицією співпраці для українських меблевиків та дизайнерів;
  • було підписано меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Української Асоціацією Меблевиків та власником виставки London Design Fair;
  • спікери з різних галузей дизайну України презентували найсвіжіші та найкрутіші проекти.

Спікери події:

  • Володимир Патіс, президент Української Асоціації Меблевиків
  • Jimmy MacDonald, засновник London Design Fair
  • Ольга Богданова – архітектор, дизайнер, засновник дизайн-бюро Bogdanova Bureau і дизайн-платформи Prostir 86.

Більше 12 років роботи на ринку дизайну інтер’єру дозволило команді Ольги легко знаходити рішення найскладніших завдань. Мрія Ольги Богданової надати високий сервіс арт-дирекшена і дизайну продуктів, який допоможе меблевим компаніям вийти на новий висококонкурентний рівень, і незабаром побачити своїх клієнтів серед лідерів світового ринку.

Тема: Дизайн в Україні: від інтер’єру до індустріального дизайну

  • Катерина Соколова, український промисловий дизайнер, працює в різних напрямках: меблі, світло, електроніка, декор та є засновником і креативним директором бренду NOOM та SOKOLOVA design studio. Учасник і переможець багатьох європейських дизайн виставок і конкурсів. Найбільш вагомий з яких, Red Dot Design Award 2015 року.

Тема: Предметний дизайн та розвиток молодих брендів

  • Костянтин Кофта, засновник бренду KOFTA, дизайнер, що не просто створює аксесуари. Кожна річ створена дизайнером в єдиному екземплярі і транслює ідею індивідуальності. Аліна Кулик – старший копірайтер студії українського дизайну та архітектури Sergey Makhno Architects «Ми створені такими різними в формах, кольорах, світогляді не для того, щоб одягатися однаково» — вважає Костянтин. Вироби Костянтина нагадують більше арт-об’єкти, аніж аксесуари.

Тема: Креативний Фешн та колаборації з предметним дизайном

  • Вова Смирнов та Настя Жеребецька, співзасновники spiilka design buro

Вова Смирнов, дизайн-директор, співзасновник Спілки, куратор курсу з UX-дизайну в Kyiv Academy of Media Arts. Має чотири нагороди Red Dot.

Настя Жеребецька, дизайн-директор, співзасновниця Спіілки, сучасна художниця. Має три нагороди Red Dot. Про неї писали в Times, Huffington Post, Vogue та Dazed.

Тема: Комунікаційний дизайн

  • Юрій Ринтовт, засновник Ryntovt Design.  Харківський архітектор, який одним з перших почав працювати у популярному нині напрямку «екодизайн». У проектах Юрія дизайн невимушено й органічно «обростає» елементами природи.

Тема: Унікальний екодизайн 

  • Ярослав Белінський, співзасновник та керівник асоціації Design4Ukraine

Тема: Презентація спільноти українського дизайну

Партнер події – компанія Adler Lacke Україна.

Інформація  прес-центру Української Асоціація Меблевиків

Фото  Сергія Комісарова, УКРПРЕС – ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *