Кілька днів тому досить несподівано зателефонував мені старий добрий приятель – відомий  адвокат, композитор,  Заслужений діяч мистецтв України Сергій Жовнерук. Немов і років, які пролягли між його останнім дзвінком до мене, і зовсім не було… А був час, коли на зорі нашої бурхливої журналістської молодості ми – у творчому тандемі –  реалізували низку цікавих проектів у сфері культури…

«Друже, ти відео кліпи знімаєш? – звернувся Сергій до мене. – Тут є одна цікава пропозиція… Відмовишся – потім жалкуватимеш. Адже ми такий проект розпочинаємо! Можна сказати, нове слово… І я хотів, щоби ти також був до нього причетним…»

Як відмовити старому другу? Отож, домовилися про місце і час зйомки –  і  до праці! Коли я прибув на знімальний майданчик, розташований на одній із відомих київських фото студій, то потрапив у дивний, можна сказати, казковий світ. І у центрі цього світу – білий рояль, на якому грає справжня красуня, схожа на принцесу із давньої казки… Та ще як грає! І що грає! Аж мурашки по спині бігають від цих божественних музичних акордів …

Жовнерук побачив мою реакцію і посміхнувся : «Я ж казав тобі… Знайомся – це моя кохана дружина Юлія Богатирьова, заслужена артистка естради України. Вона як виконавиця працює в стилі нью – єйдж (нове покоління). І я так скажу тобі : написана Юленькою музика та досить своєрідний стиль її виконання ще  нікого не залишили байдужими. І по твоїй реакції бачу : ти також приємно здивований…»

Все вірно. Музика у стилі нью-єйдж – це нове слово у вітчизняній музичній культурі. Словами описати її  досить непросто. Ця музика – магічна, вона дивовижна, вона мелодійна, вона феєрична….

Як розповіла мені чарівна виконавиця, її життєве кредо – об”єднати світ звуками цієї музики. Перший концерт випускниці Донецької академії музики ім. Сергія Прокоф”єва і Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова (Юлія має дві вищих гуманітарних освіти)  відбувся в Австрії у 2015 році.

Згодом творчість композиторки і виконавиці  набула широкої популярності у США, Англії, Японії, Німеччині, Австрії, Швейцарії та Польщі. Цікаво, що віднедавна міжнародна школа гри на фортепіано і вокалу Юлії Богатирьової пропагується на самій великій платформі світу «AMAZON». А це – великий плюс українській музичній культурі. Як мовиться, знай нашиих!

  А ще моя казкова  співрозмовниця є авторкою розробки та втілення стартапу «MUSICBOOM» у сфері електронної (діджитал) освіти, розробивши власну методику дистанційної трьох ступеневої музичної освіти на шести мовах світу.

Юлія впровадила практику навчання грі на фортепіано з трьох років та для дорослих – без обмеження віку. В цій сфері (разом із Сергієм Жовнеруком) молода талановита миткиня є автором понад 30 навчальних посібників, що підтверджені авторськими свідоцтвами.

Саме із цією справді  непересічною особистістю мене познайомив старий добрий приятель Сергій. За що йому – велика подяка.

І відео кліп ми відзняли – буквально на одному диханні!  Адже з цікавими людьми, закоханими у Музику, і працювати привабливо. Коли змонтуємо кліп – покажу обов”язково. Налаштовуйтеся на позитив!

#композиторЮліяБогатирьова #Музикаустилінью_єйдж #СергійЖовнерук #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО 

Сергій Комісаров, шеф-редактор інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *