В епоху «тотальної гаджетизації усієї країни» кожен із українців – хоче він цього чи ні –  є мішенню для потенційних зловмисників. Адже з допомогою електронних засобів комунікації у наш час нечесні на руку люди із легкістю можуть дізнатися будь-яку інформацію про ваші особисті секрети. І тоді у вас, як мовиться, на рівному місці  починаються проблеми : сімейні, побутові, фінансові…

Саме ця думка неодноразово лунала у виступах учасників ІІ Міжнародного форуму “Кібербезпека. Захисти свій бізнес!”, який організували і провели Торгово-промислова палата України, Комітет з електронних комунікацій ТПП України, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, спільно з компанією CIS EVENTS GROUP Ukraine. На думку його організаторів це зібрання стало головною  подією жовтня з питань  кібербезпеки в Україні.
 Як зазначив президент ТППУ Геннадій Чижиков у вступному слові до учасників Форуму, у наш нині саме кіберзлочинці є однією із головних загроз легального ведення бізнесу в Україні. На жаль, більшість вітчизняних бізнесменів навіть не уявляють масштабів цієї загрози… І шкода : позаяк  без знання азів кібербезпеки підприємцям не варто сподіватися на покращення  культуру ведення бізнесу. А, отже,і втрат (в тому числі, фінансових) їм не уникнути… Саме цьому кібербезпека – це ключ до цифрової економіки.

У Форумі взяли участь лідери захисту Українського кіберпростору, представники приватного сектору та громадянського суспільства, відомі міжнародні експерти, представники органів центральної та місцевої державної влади. Учасники обговорили  ключові теми кібербезпеки: у політиці, технологіях, освіті і просвіті, обміняються досвідом і дієвої інформацією для більш ефективної взаємодії бізнес-влада щодо створення Національної екосистеми кібербезпеки, як однією з основних складових цифрового перетворення держави, економіки та бізнесу, успішного розвитку країни, напрацюють пропозиції і рекомендації для Президента України, уряду та парламенту держави.Під час Форуму працювала Перша Національна виставка потенціалу України в сфері кібербезпеки “КІБЕРБЕЗПЕКА 2019”. Вона стала яка  унікальним майданчиком для бізнес-промоцій та налагодження ділових контактів. Формат проведення заходу передбачає он-лайн трансляцію за участі дипломатичних місій та представництв торгових місій ТПП України за кордоном.

#ДругийМіжнароднийфорумКібербезпека #Кібербезпека #ТППУ #ГеннадійЧижиков #УКРПРЕС_ІНФО #СергійКомісаров

Сергій Комісаров, шеф – редактор інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *