Живі картини і жива музика – душі розрада… У київській галереї “Печерська” напередодні вихідних відбулася знакова мистецька подія. Незважаючи на 4 (!!!) повітряних тривоги поспіль, які жителям столиці “подарували” цього дня представники так званого “русского мира”, ця подія зібрала у один час і в одному місці більше 100 поціновувачів сучасного образотворчого Мистецтва та Музики…

       

Цього лютневого вечора тут відбулося відкриття персональної виставки “З Україною в серці” молодого, але добре відомого у мистецьких колах члена Національної спілки художників України живописця Тарас Бойченко та концерт “Музика світла” оркестру класичної музики викладачів та студентів Академії ім. С.Прокоф’єва Таврійського Національного Університету ім. В. Вернадського.

   

Чудове поєднання живопису та музики нікого не залишило байдужим. Подія, організована за підтримки керівництва Українського товариства охорони пам’яток історії та культури та очільників Національної спілки художників України, тривала більше двох годин. Із черговою мистецькою перемогою молодого обдарованого митця цього вечора привітало чимало гостей арт-імпрези. З особливою теплотою виступив перед громадою Член Національної спілки художників України, Заслужений діяч мистецтв України Іван Пилипенко.

   

Він сказав , що Тарас Бойченко є напрочуд здібною та працьовитою людиною, яку Бог обдарував справжнім талантом і що цей талант й надалі треба плекати та розвивати… На радість усім нам. А по офіційному завершенні подвійного свята Мистецтва його учасники ще довго не розходилися по домівках – така тут панувала чудова товариська атмосфера…

           

Адже цей важливий у наш непростий воєнний час мистецько-культурний захід, присвячений незламному українському народові та 160- річчю з дня народження Володимира Вернадського, ім’я якого носить Таврійський Національний Університет, організували та провели люди із великою душею.

         

Ну, а для молодого талановитого живописця Тараса Бойченка його виставка “З Україною в серці” у стінах галереї “Печерська” стала черговим етапом підготовки до його наступної арт-прем’єри. Вона відбудеться з 1 по 15 червня 2023 року у виставкових залах Музею Марії Заньковецкої в Києві. Цей Музей є філією Музею театрального, музичного та кіномистецтва. Разом із старшою наукової співробітницею Музею  Жанна Маценко ми вже почали підготовку до цієї знакової події у житті живописця  Тараса Бойченка. Назву виставки міняти митець не збирається. “З Україною в серці” – це раз і назавжди!

             

Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава Мистецтву! Віримо у нашу велику Перемогу і кожного дня, кожної години, кожної хвилини добрими своїми справами наближаємо її щасливу мить!

PS : Сьогодні – 354 (!!!) день війни волелюбного українського народу проти підступних рашистських загарбників… Персональна виставка “З Україною в серці” у галереї “Печерська” триватиме до 27 лютого 2023 року. Галерея працює з 11-00 до 17-00 щоденно, окрім суботи та неділі. Ласкаво просимо!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, Заслужений журналіст України

Фото – автора

#ГалереяПечерська #виставкаЗУкраїноювсерці #художникТарасБойченко #СергійКомісаров #МузейМаріїЗаньковецької

#Перемога #ВірювПеремогу #преміяМитець #ЗСУ #НСХУ #КОНСХУ #СергійКомісаров #Мистецтво #Мистецькахвиля+

#художникиУкраїни

#художнівиставки #НаціональнаспілкахудожниківУкраїни

#Мистецькахвиля #Укрпресінфо

#ТНУ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *