Добрий ранок, нація нескорених! Сьогодні – 333 (!!!) день боротьби нашого волелюбного народу проти підступних рашистських загарбників… І сьогодні – День Соборності України… У святковий день (за старою доброю традицією) є сенс говорити про святкове, в тому числі – й про наші перемоги.

Ось і я хочу розповісти вам сьогодні про велику перемогу українських кіно митців на фронті Духовності та Культури. Напередодні відзначення Дня Соборності у Київському Будинку вчених НАН України відбулася непересічна творча подія. Йдеться про презентацію нової кінострічки – ессе відомого українського актора, режисера та продюсера Валерий Степанян – Григоренко “Осіння мелодія душі” (робоча назва – “Розбите серце”).

Я із великим задоволенням отримав запрошення на цю довгоочікувану кіно прем’єру від мого старого доброго друга Валерія Степаняна – Григоренка. Адже із повідомлень ЗМІ нещодавно із великою радістю дізнався, що фільм “Осіння мелодія душі”, який творча група цієї картини знімала у Києві у самий розпал війни (влітку та восени 2022 року), отримав визнання на Х Міжнародному кінофестивалі в Болгарії.

Отож, як член правління Товариства Дружби “Україна – Болгарія”, я хотів привітати мого друга та весь творчий колектив цієї кіно стрічки із великою мистецькою перемогою. Прем’єрний перегляд “Осінньої мелодії душі ” пройшов, як мовиться, на ура! У залі – аншлаг. Жодного вільного місця. Панує святкова піднесена атмосфера. Останні кадри цієї філософської кіно стрічки, у якій йдеться про кохання та зраду, публіка зустрічає зливою аплодисментів… Валерій Степанян – Григоренко попросив мене вести цей творчий вечір. Несподівано… Але я виконав прохання мого друга і спостерігав за реакцією глядачів із найвигіднішої точки у залі.

Скажу, що бачив і що відчував : очі глядачів світилися радістю та вдячністю… Цікавий сценарій ігрового кіно, який на одному диханні написала відомий кіно драматург Олександра Малаховська, творчою групою цієї кіно картини було втілено у життя в рекордні терміни.

“Осінню мелодію душі” її творці знімали на вулицях та площах обпаленого війною Києва протягом лише … 10 днів! Рекорд, який, дійсно, вартий Книги рекордів Гіннеса… Особливої похвали заслуговує робота відомої української актриси Юлия Сак ,яка зіграла роль головної героїні цього фільму.

Я давно знаю цю чудову жінку – і не лише як актрису. Юлія Сак – талановита художниця, поетеса, громадська діячка, волонтерка… Разом із Жанна Маценко ми запросили Валерія Степаняна – Григоренка та Юлію Сак на творчу зустріч із шанувальникам сучасного кіно мистецтва до театральної вітальні Музею Марії Заньковецької. Черговий показ кіно стрічки “Осіння мелодія душі” буде приурочено до 100-річного ювілею Музею театрального, музичного та кіномистецтва. Коли саме це відбувається – ми разом із Жанною Маценко повідомимо окремо.

І самі приходьте, і друзів приводьте, шановні поціновувачі сучасного кіно! Мистецтво належить народові. Адже кіно такого рівня – глибоке, світле, чисте – дуже і дуже потрібне кожному із нас у часи воєнного лихоліття…Борімося – поборемо! Нам Бог помагає… Перемога буде за нами! Не лише віримо у це, а кожен день, кожну годину, кожну хвилину добрими справами своїми наближаємо її щасливу мить…

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, Заслужений журналіст України

#Перемога #ВірювПеремогу #преміяМитець #ЗСУ #НСХУ #КОНСХУ #СергійКомісаров #Мистецтво #Мистецькахвиля+

#НаціональнаспілкахудожниківУкраїни #ВалерійСтепанян #ЮліяСак #Осіннямелодіядуші #кіно #Сучаснеукраїнськекіно

#Ігровекіно

#МузейМаріїЗаньковецької

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *