Живемо, друзі, у надзвичайно цікаві часи… Соціальні мережі – це наше все… Щойно у Телеграм з”явилося кілька світлин із відкриття у галереї “Глобус” (м. Київ, вул. Зоологічна, 8)першої  персональної виставки “Країна добрих сердець” молодої  української художниці Ірини Богданової – одразу ж маємо блискавичну реакцію із … США : «Ну, ви, друзі, і даєте!… Так у вас же майже весь Київ без світла сидить… Ми це по телевізору кілька хвилин тому бачили… І знову – загроза бомбардування… Дрони та ракети на підльоті… А ви, виявляється, виставки персональні відкриваєте?!? Ну, тоді, браття – українці, вас точно русня ніколи не переможе! Браво! Так тримати – назад не відступати!»

             

І я там був, на відкритті виставки чарівної Ірини,  і радів – разом із іншими поціновувачами сучасного образотворчого Мистецтва – такій бурхливій  реакції друзів  Арт-Центру Бойко із далеких від України Сполучених Штатів Америки… Так, навіть у часи блек-ауту, коли рашисти будь-що намагаються «обвалити» електромережу столиці незалежної України, ми все одно маємо щастя відвідувати вернісажі яскравих молодих митців, які, незважаючи на часи лихоліття, із гордо піднесеною головою продовжують торувати свій особистий шлях у сучасному образотворчому Мистецтві.

       

І одна із таких мисткинь  – учасниця Міжнародного арт-об”єднання «Повертайся живим!» талановита художниця Ірина Богданова. Вона однією із перших (разом із сестрою Тетяною) долучилася до нашої мистецької спільноти, яка станом на кінець листопада 2022 року  згуртувала навколо НСХУ вже 187 митців із 7 держав світу. Роботи сестер Богданових, разом із картинами іншим учасників нашого арт-об”єднання, протягом 9 місяців війни  побачили сотні тисяч українців та громадян багатьох країн ЄС.

         

Коли почалося збройне вторгнення орків  рф в Україну, художниця Ірина Богданова нікуди не «дременула» зі свого рідного містечка на околиці Києва. Нікуди не поїхала із дому –  ні в лютому, ні в березні, ні в травні… Вона писала свої наповненні сонячною енергією картини під гуркіт кононади, «заспокоюючи» роботою у творчій майстерні нервову систему… На виставці “Країна добрих сердець»  представлена 21 картина молодої художниці, в тому числі й робота, яка називається «Квітка відродження». Вперше вона демонтрувалася на колективній Міжнародній виставці «Повертайся живим!» ще  26 травня цього року, на День Києва. Четверта частина робіт, представлених на вернісажі  у галереї «Глобус»,  написана мисткинею протягом 9 місяців війни…

       

«Я дуже рада бачити вас на відкритті моєї ПЕРШОЇ персональної виставки, – звертаючись до друзів та колег, які завітали на творчий вогник до галереї «Глобус», сказала Ірина Богданова. – Щаслива із того, що ви не побоялися темряви та чергового арт нальоту на столицю. На моїй дебютній  виставці у кожній роботі ви можете відчути, як б”ється моє серце. А ось – три картини, про які я хочу сказати окремо…  «Чарівна парасолька» – це робота про захист, щоб ми були захищені від російської агресії. Щоб наш світ був яскравим та чистим, аби нас  оточували виключно справжні друзі. А ця картина називається «Крилате тигреня».

       

Вона – про щастя, про дівчинку – українку, яка опанувала цей рік – рік Тигра. І піднеслася на його спині до щасливого майбутнього. Я вірю у те, що у нас обов”язково буде щасливе майбутнє і Україна 100 відсотково  переможе  підступну кремлівську орду у цій страшній війні… А на завершення хочу розказати ще про один свій твір, який написала саме тоді, коли варвари зі Сходу намагалися прорватися до історичного центру нашого чудового Києва. Йдеться про картину  «Мед для місяця». Це просто дитячий сон. Я хочу, щоб всі українські діти були щасливі. Аби вони ділилися своїм щастям і дружили зі своїми ровесниками із інших країн світу, які симпатизують нашій державі».

       

А по завершенню бліц – інтерв”ю авторка робіт персональної виставки «Країна добрих сердець» Ірина Богданова сказала мені, що мріє взяти участь у черговій колективній виставці Міжнародного арт-проєкту «Повертайся живим!» і вже працює над картиною, яка присвячена Перемозі українського народу над ворогами.

Як співзасновник проєкту «Повертайся живим!» вітаю тебе, Ірино, із цією ініціативою. І – починаємо готуватися до колективної виставки разом із нашими спільними друзями та однодумцями.Разом – до Перемоги!

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ІРИНУ БОГДАНОВУ :

Художниця народилася у місті Полтава. 2003 року переїхала жити до Києва. 2002-2021 – працювала у сфері реклами. В останні роки працювала арт-директором у рекламній агенції. З 2020 року почала малювати картини олією. Нині працює у своїй творчій майстерні практично щодня і вважає це головним змістом та головною любов’ю свого життя. Встигла за час мистецької кар’єри взяти участь у 15 мистецьких виставках в Україні, Іспанії та Англії. Здобула перше місце у міжнародному конкурсі Golden Time Talent GRAND FINAL ART 2 London, England, Великобританія. Основний напрямок — казкові та фантастичні сюжети у реалістичній стилістиці. Ірина обожнює вигадувати історії для своїх картин і часом складно зрозуміти, що з’являється раніше — образ або історія. У той же час, всі фантастичні сюжети – це відображення реального життя в потоці річки уяви.

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства «УКРПРЕС-ІНФО», арт-критик, організатор художніх виставок та пленерів, Заслужений журналіст України

Фото автора

#Україна #ІринаБогданова #ХудожницяІринаБогданова#Арт_проєктПовертайсяживим #ЯлюблюКиїв #ЗСУ #війна #Перемога #СергійКомісаров #ВірювПеремогу #Глобус #ВиставкаКраїнадобрихсердець #Мистецькахвиля+ #UKRVIDEOTRAVEL #MuzeumNarodowe #УКРПРЕС_ІНФО #Лазенки #СучаснеМистецтво #НСХУ #Національна_Спілка_Художників_України #NUAU #National_Union_of_Artists_Ukraine

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *