Боротися, не здаватися, працювати на Перемогу – і перемагати! Вже 247 (!!!) день поспіль українці «шліфують» у собі гіпер резистентність (імунітет) – стійкість організму, здатність чинити опір, несприйнятливість до будь-яких факторів зовнішнього впливу… Ось і сьогодні зранку тільки-но сів за комп”ютер, аби написати матеріал про літературно-мистецьку акцію «Божественна сила – безмежна любов» на підтримку Збройних Сил України – і знову на моїй рідній Оболоні «вирубили» світло.

     
Чергове «веєрне» відключення електрики – захід вимушений… Адже рашисти своїми дронами – камікадзе та ракетами дальньої дії знищили майже третину українських електростанцій… Тому не лише мені, а й всім українцям, які залишилися на Батьківщині, нині доводиться жити та працювати в екстремальних умовах.
     
А коли світло знову включили – це сталося за ЧОТИРИ години – я продовжив писати статтю про дивовижний за силою позитивної енергетики мистецький захід, який 27 жовтня відбувся у стінах Національного музею літератури України за сприяння керівників Товариства зв’язків із українцями за межами нашої держави “Україна-Світ” в рамках проведення духовних та державних свят Покрови Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва та Дня захисників України.
         
Дату проведення свята, запланованого ще два тижні тому, також довелося кілька разів переносити. І знову ж таки – через масові «прильоти» рашистьских ракет та бомбардування нашої столиці осоружними іранськими дронами… Але нічого, нічого… Ми вже виробили до тактики підступних дурноголових московитів, які трощать наші міста та села, справжню українську резистентність! І вже не боїмося їхніх дальнобійних засобів вбивства людей. Адже знаємо – як із ними боротися і віримо у героїчні Збройні Сили України…Вони не підведуть! А тепер кілька рядків по суті…
   
Літературно-мистецька акція «Божественна сила – безмежна любов» на підтримку Збройних Сил України стала бенефісом і, можна сказати, зоряною годиною у житті непересічної особистості, дружбою із якою пишаюся не лише я, а й тисячі наших співвітчизників. Йдеться про талановиту українську співачку, композиторку, поетесу та народну майстриню Ольгу Угнівенко, яка нещодавно отримала престижну Національну премію “Скарб Нації” на території Національного заповідника «Софія Київська».
На запрошення оргаанізаторів я також був на цьому нагородженні і бачив дивовижної краси колекцію ляльок, які виготовила своїми руками пані Ольга. А вчора ця творча Людина із великої літери та патріотка України на моїх очах отримала ще й високе звання “Заслуженої діячки естрадного мистецтва України”.
       
Із чим щасливу Ольгу Угнівенко привітали Генеральний директор Національного музею літератури України, Заслужений працівник культури України Галина Сорока та Голова Секретаріату Товариства “Україна-Світ”, Заслужений діяч мистецтв України Алла Кендзера. Разом із Валерією Левківською, завідуючкою відділу етнографії Товариства “Україна -Світ” Алла Кензера вручила членкині їхнього товариства, Ользі Угнівенко, почесну нагороду! За-слу-жи-ла!
   
А потім відбувся чудовий святковий концерт, участь у якому взяли Народні артисти України Олександр Василенко, Леся Горова та Світлана Мирвода;
       
Заслужені діячі мистецтв України Алла Мігай та Володимир Гонський; Заслужена артистка України Тетяна Школьна. Участь у святі «Божественна сила – безмежна любов» на підтримку Збройних Сил України також взяли і зовсім юні українські артисти.
   
Йдеться про супер популярний дитячий ансамбль «ЗЕРНЯТКО» Будинку творчості «Вітряні гори» Подільського району міста Києва, під керівництвом Заслуженого працівника культури Раїси Заклецької. У самому апогеї свята ми опинилися у ….темряві. Так, ви здогадалися : знову «веєрне» відкключення…
   
Але концерт тривав! І я вкотре переконався : наші артисти витримають і не такі нервові стреси. Всі вони співали наживо – навіть без музичного супроводу… Такий у нас, українців , характер! Нас нічим не злякати і нічим не зламати!
Переконаний : такі стресові ситуації лише загартовують наш характер. Саме це і є запорукою нашої Перемоги. В тому числі – і на фронті Духовності та Культури…
Віримо у нашу велику Перемогу і кожен – на своєму робочому місці – добрими справами наближаємо її щасливу мить! Слава ЗСУ! Слава Україні!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства «УКРПРЕС-ІНФО», арт-критик, організатор художніх виставок та пленерів, Заслужений журналіст України

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *