Бінго! Ми це зробили! Адже все сталося, як гадалося : із великою радістю інформую вас, дорогі мої друзі : сьогодні у галереї «Хлібня» на території Національного заповідника «СОФІЯ КИЇВСЬКА» відбулося відкриття Першої Міжнародної колективної виставки «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!» На вернісаж, у якому взяли участь більше 160 художників різних вікових категорій із 5 держав світу, завітали більше 400 поціновувачів сучасного образотворчого Мистецтва.

     
Наша мега виставка від першої до останньої картини присвячується славним воїнам Збройних Сил України, які ведуть безкомпромісну боротьбу із московською ордою. Вояки, які нещодавно пройшли курс реабілітації у військових шпиталях, також прийшли на наше велелюдне свято, аби щиро подякувати митцям за їхній внесок у здобуття Перемоги.
   
Адже ця Перемога «кується» не лише на передовій, а й у художніх майстернях, у яких творчі люди пишуть свої картини. У відкритті Першої Міжнародної колективної виставки «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!» взяли участь і Посли іноземних держав, акредитовані в Україні, і політики, і художники, і артисти, і журналісти… І всі вони у один голос говорили : « Саме таке Мистецтво – високе і прекрасне, яке пробуджує бажання жити – нині дуже потрібне солдатам та офіцерам Збройних Сил України.
     
Хоча – чому лише їм? Картини такого рівня потрібні у часи лихоліття також і мільйонам цивільних людей, які на власному трагічному досвіді пересвідчилися : так, у війни обличчя не жіноче. Але поряд із картинами на тему війни, де ми бачимо бомби, снаряди, танки, літаки, зруйновані міста і села, відвідувачі мега виставки «Повертайся живим!» мали щастя милуватися також десятками чудових картин, які оспівують красу і велич нашої рідної землі, котру намагаються сплюндрувати та загарбати підступні рашисти…
     
Не дамо їм такого шансу! В тому числі – й на Мистецькому форнті. І саме про це – прекрасні твори українських та зарубіжних художників, які стали учасниками Міжнародного арт-проєкту «Повертайся живим!» А тепер – інформація для тих, хто хоче відсвяткувати День Києва із користю для душі : виставка «Повертайся живим!» працюватиме у галереї «Хлібня» до 7 червня.
           
А вже на наступному тижні більше двадцяти творів із цього справді унікального зібрання сучасного живопису побачать жителі Вінниці. Щоправда, не у оригіналі, а на принтах. Організаторів виставки запросили до Вінниці наші друзі – представники Благодійного фонду Володимира Продивуса, аби ми взяли участь у святкуванні Міжнародного дня дітей. Воно розпочнеться на центральній площі цього обласного центру. Саме тут ми й плануємо розгорнути ПЕРЕСУВНУ виставку «Повертайся живим!»
       
І того ж дня роботи кращих ураїнських та зарубіжних живописців побачать славні воїни ЗСУ, які нині відновлюють сили та здоров”я у військовому шпиталі міста Вінниці.
Ми, як організатори проєкту, переконані : ідея #повертайсяживим – це початок нового відліку у боротьбі нашого народу і симпатиків України за Перемогу. Народи Європи разом із Україною вперше об’єднались заради Миру. Майданчик боротьби за Свободу та Незалежність нашої нескореної ворогами держави – це сучасне образотворче Мистецтво.
       
Отож, до зустрічі, шановні наші воїни – визволителі, у славному місті Вінниця!
Слава Мистецтву! Слава Україні! Віримо у нашу Перемогу. І добрими справами – кожен на своєму робочому місці – наближаємо її щасливу мить…

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ !

Організатори Міжнародного арт-проєкту “ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!” висловлюють щиру подяку споонсорам нашого заходу! Дякуємо вам, шановна депутатка Київської міскої ради Алла Шлапак та шановні засновники Фонду Володимира Продивуса (м.Вінниця), що ви не на словах, а на ділі любите сучасне образотворче Мистецтво і сприяєте його розвитку! Також велика подяка нашим спонсорам – поліграфістам,  логотипи яких ми розміщуємо у цій публікації. Це саме із вашою дієвою допомогою Організатори Міжнародного арт-проєкту “ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!” надрукували чудової якості принти, які найближчим часом побачать героїчні солдати і офіцери Збройних Сил України! Також велечезна подяка генеральній директорці Національного заповідника “Софія Київська” Нелі Куковальській, що почула нас три тижні тому і підтримала наш проєкт! Разом ми – сила! Вперед – до Перемоги!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів, співзасновник Міжнародного арт – проекту “Повертайся живим! “
Фото автора

 

   

 

#Повертайсяживим #арт_проєктПовертайсяживим #проектСВІТЇХНЕВПІЙМАВ #SauliusKruopis #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #СучаснеМистецтво #Мистецтво #НСХУ #сучаснеобразотворчемистецтво #Творчість #Творчество #Культура #Искусство #Мистецькахвиля #Ukrvideotravel #Mustsee #ГалереяХлібня #НаціональнийзаповідникСофіяКиївська #СофіяКиївська #повертайсяживим #БлагодійнийфондВолодимираПродивуса
#найкращі #свідомі #справжні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *