Від тендітних, романтичних, веселих, щасливих, до нестями закоханих у життя «дівчат – десертів» – до величного образу Вільної України! Оце так метаморфоза! Оце так творчий прорив! А все – війна, яка у лютому прийшла на землю України… Добрий ранок, нескорені…Сьогодні – 87 день повномасштабного вторгнення орків рф на нашу рідну землю… Боротьба за Свободу та Незалежність українського народу триває…

     

Два тижні тому на мою електронну пошту надійшла пропозиція від чарівної київської художниці Тетяни Богданової взяти участь у Міжнародному арт-проекті «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!» Із цією світлою людиною і об”єктивно перспективним живописцем я познайомився у київській  галереї «Глобус» у жовтні минулого року – на її першій персональній виставці «Дівчата-десерти». Гарна тоді вийшла виставка… Я думав, що й надалі Тетяна Богданова буде активно розробляти цю перспективну  тему.

   

Адже галерею її чарівних  дівчат – десертів можна розширювати до плюс нескінченності… Але життя – у цьому його особливість – завжди  вносить корективи у долю кожної мислячої людини. І героїня цього ранкового есея  також не стала виключенням із цього правила… Підтвердженням правоти мого твердження є її картина  “Вільна Україна”, написана у прифронтовому Києві у дні війни.

       

Ось що розповідає про свій твір мисткиня : «24 лютого 2022 року я прокинулася о 5 годині ранку від звуку вибухів і моє життя поділилось на до та після. Виявилося, що поки я спокійно жила в своїй Україні, займалася творчістю, створювала мультфільми, планувала майбутнє і розмовляла російською мовою – в сусідній Росії розпалювали ненависть до України, до української мови, привласнювали культуру України і взагалі заперечували саме існування українського народу, а ще – називали людей, які розмовляють в Україні українською мовою – нацистами. Тільки уявіть собі – росіяни почали бомбити міста моєї України і вбивати українців, щоб врятувати мене і таких як я українців які розмовляють російською мовою від уявних “українських нацистів”. Я носій двух мов російської і української, але зараз мені хочеться забути російську, бо люди які вбивають мою Україну розмовляють російською і вважають, що ми братні народи лише через спільну мову. Я ніколи не була занадто патріотичною, я просто люблю свою країну і хочу, щоб вона розвивалася і мала гідне місце серед цивілізованих країн світу. Я ніколи не ненавиділа росіян, але з 24 лютого між нами прірва, яку не подолати десяти поколінням наших народів.
Картина “Вільна Україна” – це моє щире бажання. Перший тиждень війни я не могла нічого їсти, не могла спати і не могла нічого створювати. А потім я натрапила на картину Джорджоне “Юдиф” і почала роботу над картиною “Вільна Україна”. Це допомогло мені вибратися з прірви воєнної депресії.
Тепер хочу розповісти про символи цієї картини.
На задньому плані картини вид на Київ з парку Володимирської гірки – це парк побудований на честь князя Володимира Великого, який хрестив Київську Русь і чий герб став згодом гербом всієї України. Я часто гуляю цим парком і вид на Київ я взяла з однієї із моїх світлин. Жовто-блакитний флаг України символізує жовте пшеничне поле і блакитне небо.
В центрі картини жіноча фігура – це Україна, на її голові вінок – національний Український головний убір, в ньому я використала два кольори – чорний і червоний. Ці кольори з революційного прапору Організації українських націоналістів, де чорний колір – це український чорнозем, а червоний – це пролита за Україну кров. Її одяг – це вишиванка зроблена по мотивам національного вбрання, але осучаснена. Під лівою ногою України відрубана голова Путіна. В голови Путіна немає очей, бо очі – це дзеркало душі, а в Путіна немає душі. Сподіваюся, що моя картина буде пророчою.»

Дякую за правильну життєву позицію, шановна Тетяно! Так приємно, що вона на всі сто відсотків співпадає із моєю особистою! Своє запрошення на Міжнародну колективну виставку «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!» (ось воно, на фото)  Ви отримали цілком заслужено.

Слава Мистецтву! Слава Україні! лава ЗСУ! Слава Україні! Віримо у нашу Перемогу і кожен – своїми добрими справами, в тому числі й на Мистецькому фронті – наближаємо її щасливу мить!

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ХУДОЖНИЦЮ :

Тетяна Богданова родом з Полтави – затишного міста в центральній частині України. В 2009 році закінчила Полтавський національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка, факультет “Образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва”. В 2009 році переїхала до Київа, де живе і зараз. Теняна працювала в сфері IT скульптором персонажів, але її пристрастю завжди був живопис. Зазвичай на картинах Тетяни можна побачити жіночі образи.

28 лютого 2017 року Тетяна Богданова вперше прийняла участь в художній виставці-ярмарку «Арт-країна».

14 червня 2021 року в Одеській галереї «Ракурс» художниця прийняла участь в колективній виставці «Знайомтесь, Одеса!»

26 червня 2021 року в Київській галереї «Глобус» Тетяна прийняла участь в колективній виставці «Одного літнього вечора»

16 жовтня 2021 року  року в Київській галереї «Глобус» відбулася перша перша персональна виставка «Дівчата-Десерти» де Тетяна представила 22 картини із серії картин “Дівчата – Десерти”.

1 грудня 2021 року в Київі, в Музеї історії Київа відбулося відкриття колективної виставки «IMAGINARIUM», де Тетяна представила свою картину “Апельсиновий сік”.

24 грудня 2021 року  року в Київській галереї «Глобус» Тетяна прийняла участь в колективній виставці “Різдвяні вечори у галереї Глобус”.

https://ukrpres.info/2021/10/16/%d0%b2%d1%8b%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%ba%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d1%83%d1%88%d0%ba%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%80%d1%82%d1%8b-%d0%ba%d0%b8%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%be/

АКУТАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО МІЖНАРОДНУ КОЛЕКТИВНУ ВИСТАВКУ «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!» :

Наш міжнародний вернісаж, на якому будуть представлені роботи більше ніж 100 художників різних вікових категорій, відкриється о 14-00 28 травня  цього року у галереї «Хлібня» Національного заповідника «Софія Київська». Подробиці – на афіші…

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів, співзасновник Міжнародного арт – проекту «ПОВЕРТАЙСЯ ЖИВИМ!»
Фото автора та Тетяни Богданової

 

#Повертайсяживим #проєктПовертайсяживим #НаталіяБондаренко #ПрограмаМистецькахвиля+ #Мистецькахвиля+ #UKRVIDEOTRAVEL #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Мистецтво #СучаснеМистецтво #Мистецтво #Mustsee #сучаснеобразотворчемистецтво #Творчість #Творчество #Культура #Искусство #НСХУ #Національна_Спілка_Художників_України #NUAU #National_Union_of_Artists_Ukraine #ЗСУ #Перемога  #ТворчістьТетяниБогданової #ХудожникТетянаБогданова #ГаннаЯрова

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *