Де родився – там і пригодився! 22 травня я розповідав шанувальникам сучасного образотворчого Мистецтва, як із обпаленого вогнем війни Чернігова до нашої столиці співробітники Музею-майстерні Івана Кавалерідзе привезли близько 60-ти картин сучасних живописців та графіків із 10 держав світу, присвячених Григорію Сковороді.

     
Директорові цього закладу Культури Олександру Юніну разом із його співробітниками буквально дивом вдалося врятувати унікальну колекцію творів мистецтва для наших нащадків. І ось Григорій Сковорода знову з”явився серед гурту людей, які 30 квітня завітали на Андріївський узвіз аби взяти участь у арт- перформансі «Крізь терни».
     
Цей мистецький захід працівники музею організували та провели на свіжому повітрі – за кілька десятків метрів від Андріїївської церкви. Зробили це свідомо, аби якомога більше киян та гостей нашого міста-героя змогли доторкнутися до живого Мистецтва. Мозаїчне панно «Крізь терни» організатори події незабаром виставлять на аукціоні, а всі виручені кошти підуть на українську армію та збереження культурної спадщини України.
      
Ну, а геній нашого народу після «виходу у люди», готується до нових пригод… Незабаром – так планують працівники Музею – майстерні Івана Кавалерідзе – поціновувачі сучасного образотворчого Мистецтва побачать колективну виставку «СВІТ ЇХ НЕ ВПІЙМАВ», присвячену 300-ти річному Ювілею від Дня народження Григорія Сковороди, у10 музейних закладах нашої держави. Тільки б скоріше прийшла така довго очікувана Перемога на нашу рідну землю!
     
А після мега – туру Україною інтернаціональну колекцію картин, присвячених Григорію Сковороді, чекатимуть у чотрирьох музеях – вже за межами нашої держави. Отож, геній та пророк українського народу, увічнений у творах сучасного образотворчого мистецтва, готується до нової мандрівки…
   
І хай вона буде щасливою… Слава Мистецтву! Слава ЗСУ! Віримо у нашу Перемогу, друзі, і кожен – в тому числі, і на Культурному фронті – добрими справами своїми наближаємо її щасливу мить!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів

Фото автора та Ігоря Лисецького

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *