Художники всіх країн, єднайтеся! Адже мета у нас – шляхетна : після Перемоги України у війні проти російських завойовників організувати та провести  у Києві та інших містах виставку за підсумками міжнародного арт – проекту «ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ». Разом із мистецтвознавцем Наталією Бондаренко ми лише тиждень тому написали концепцію цього арт – заходу і (з допомогою Соціальних мереж та ЗМІ) донесли його ідею до широкого мистецького загалу. Результат не забарився.  Щодня до нашого  творчого  гурту приєднуються все нові й нові живописці, графіки та скульптори із різних куточків України та з-за кордону. Першими відгукнулися ті, що не звик сидіти склавши руки. Вони не перестали творити навіть тоді, коли в  Україні спалахнула  війна, розв”язана підступними орками.

             

Сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі   творчий доробок Заслуженого художника України Анатолія Буртового та його чарівної дружини Світлани Князевої, які разом із іншими талановитими митцями також братимуть участь у реалізації  міжнародного арт – проекту  «ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ». Ще на початку бойових дій на Київщині їхня творча майстерня потрапила під окупацію «визволителів» з росії. Отож, подружжя Світлани та Анатолія  змушене було покинути насиджене роками місце у смт. Немішаєве та  виїхати до Львова…

       

Опинившись у  цьому місті,  мої дорогі друзі вирішили не витрачати часу на пустопорожні балачки, а одразу ж приступили до роботи – як художники.  «Хто що вміє, те і діє!» – ось їхній девіз. Для участі у виставці Заслужений художник України Анатолій Буртовий запропонував ці роботи : плакати «Бородянка. Я ж вам казав…», «Буча. Гостомель. Ірпінь» та «Катюзі по заслузі», а також картини ” ЛЬВІВ, СОБОР СВЯТОГО ЮРА ПІД ЧАС ВІЙНИ”, 2022 рік, картон, пастель, 50х70, ” НЕЧИСТИВИЙ ЗНАЙДЕ СВОЄ МІСЦЕ”, 2022 рік, картон, пастель, 30х40 та ” ЖОРНА ІСТОРІЇ”, 2022 рік, картон, пастель, 30х40.

     

Картина його дружини та Музи Світлани Князєвої називається ” МРІЇ ПРО КВІТИ ПЕРЕМОГИ”, 60Х50, полотно на картоні, акрил. Дякуємо за участь у нашому проекті, дорогі мої друзі Світлано та Анатолій! Ваші патріотичні роботи із великим задоволенням одноголосно приймаються членами журі конкурсу і знайдуть своє гідне місце у експозиції виставки за підсумками міжнародного арт – проекту  «ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ». Все буде Україна, дорогі митці! Слава ЗСУ! Слава Україні! Слава Мистецтву! Віримо у нашу велику Перемогу і кожен – в тому числі, і на культурному фронті – добрими справами своїми наближаємо її щасливу мить!

     

PS : Від імені організаторів нашого мистецького проекту звертаюся  до всіх живописців, графіків та скульпторів, які є представниками нашої великої Фейсбук – спільноти : «Дорогі наші митці! Де б ви сьогодні не перебували, якомога активніше долучайтеся до реалізації нашого творчого задуму у практичній площині. Міжнародний арт – проект  «ПОВЕРНИСЬ ЖИВИМ гуртує навколо себе справжніх патріотів, людей, які без зайвих пояснень добре розуміють сенс слів : « БЕЗ БАТЬКІВЩИНИ НЕМАЄ ЛЮДИНИ».

Адже справжній  патріотизм – це громадянське почуття, змістом якого є любов до Батьківщини і готовність пожертвувати своїми інтересами заради неї, відданість своєму народові, гордість за надбання національної культури, особливе емоційне переживання своєї приналежності до країни і свого громадянства, мови, історії, традицій, готовність діяти в інтересах Вітчизни та постати на її захист у разі необхідності.

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів

Фото автора та Анатолія Буртового 

 #Повернисьживим #арт_проектПовернисьживим  #НаталіяБондаренко #ПрограмаМистецькахвиля+ #Мистецькахвиля+ #UKRVIDEOTRAVEL #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Мистецтво #СучаснеМистецтво #Мистецтво #Mustsee #сучаснеобразотворчемистецтво #Творчість #Творчество #Культура #Искусство #НСХУ #Національна_Спілка_Художників_України #NUAU #National_Union_of_Artists_Ukraine   #ЗСУ  #Перемога #АнатолійБуртовий #СвітланаКнязєва

 

 

!

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *