Добрий ранок! Я із Києва. Сьогодні – 51 день російсько-української війни. Аби “обнулити” негативні файли, які накопичилися у моїй пам’яті протягом усього цього часу, я вирішив прогулятись стежками Ботанічного саду імені академіка Олександра Фоміна, розташованого біля станції метро “Університет”.

           

Боже, яка ж тут краса! Оживає київська природа – і посміхаються люди, які, як і я, приходять до цієї зеленої оази в центрі Києва, аби лікувати свої душі…
           
Багато із них взяли участь у загальноміський толоці до Дня довкілля. Доречі, організовані керівництвом КМДА толоки проходять у всіх десяти районах столиці на шістнадцятьох локаціях.
             
І це, як на мене, гарна ініціатива : в умовах воєнного стану дуже важливо, аби городяни, які не виїхали із території Києва і боронять наше чудове місто від оскаженілих орків, допомагали одне одному, дбали про тих, хто поруч. Важливо також дбати і про матінку Природу.
             
Тому тисячі людей і вийшли на загальноміську толоку. Вітаю цю класну ініціативу мерії Києва і всім друзям раджу знімати стрес не із банкою пива в руках біля телевізора вдома, а на вулицях та площах міста, тримаючи у руках садовий інструмент… Слава Україні! Вірю у нашу Перемогу!
               
І давайте, шановні друзі, добрими справами (в тому числі, й організацією толок біля своєї оселі) наближати її щасливу мить!
ДОВІДКОВО : За інформацією КМДА протягом одного дня толоки загалом висаджено близько півтисячі дерев і тисячу кущів. До роботи сьогодні задіяно понад 100 одиниць техніки. Містянам також запропонували організувати прибирання у себе в дворах, але попросили не завантажувати все сміття у смітники. Сухе листя та траву пропонують згортати на окремі від сміття купки, які згодом приберуть.

 

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Фото автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *