Як художниці вони такі різні, але їхні роботи так вдало і так гармонійно доповнюють одна одну! Це я ділюся своїми враженнями про колективний вернісаж «Пори року» чотирьох талановитих київських мисткинь –  Нонни Канаровської- Басанець, Наталії Карєвої-Готьє, Ірини Спорнікової та Вікторії Дромарецької, який відбувся у  Мистецькому центрі “Шоколадний будинок” (вул. Шовковична 17/2), Київської НКГ 14 грудня 2021 року.

        

Як зазначили на відкритті виставка “Пори року” (вона відбувається в рамках проєкту «Шкільний альбом») її організатори, цей вернісаж презентує роботи відомих українських художниць, закоханих у красу нашої рідної землі. У експозиції представлені пейзажі Нонни Канаровської-Басанець, які поєднують у собі класичне рішення, струнку побудову та яскраві кольори.

     

Наталія Карєва-Готьє працює в жанрі архітектурного пейзажу. У її роботах глядачі можуть впізнати чарівні київські вулиці та будинки, зображені одначасно з лаконізмом та монументальною урочистістю. Ірина Спорнікова – тонкий графік, що вміє створити таємницю у своїх пейзажах, знайти загадкову ноту, яка звучатиме найбільш проникливо. Вікторія Дромарецька (1961) працює в жанрі живопису та керамічної скульптури. Її роботам притаманні декоративність та символізм. Пластика, декоративна пляма, колористична єдність, абстрактні та орнаментальні елементи є тими засобами, що створюють особливий світ художниці.

   

Експозиція пропонує глядачам відчути гармонію та мистецьку і особисту індивідуальність художниць через знайомство з їхнім творчим здобутком. Роботи охоплюють теми взаємодії людини з природою, філософські та естетичні роздуми, втілені через призму сучасного образотворчого  Мистецтва.

     

Дякую за запрошення, шановні художниці! Ваші роботи – це саме те, що треба для покращення настрою, коли за вікном – похмуро і непривітно… Більше б нам таких яскравих картин і таких цікавих скульптур! Із великим інтересом спостерігатиму за вашою творчістю і в Новому році, шановні наші мисткині. І – запрошуватиму вас на пленери до різних куточків України!

   

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів

Фото автора

#MCPoriroku#МЦ #простірмистецтва #шоколаднийбудинок #prostirmystetstva #exhibition #музейкиїв #виставкикиїв #museumkyiv #exhibitionkyiv#СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Ukrvideotravel #СучаснеМистецтво #Мистецтво #сучаснеобразотворчемистецтво  #Творчість #Творчество  #Культура  #Искусство #Mustsee

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *