Епіграфом до статті про відкриття цієї атмосферної колективної виставки у галереї «Митець» Київської організації Національної спілки художників України я вирішив взяти слова із славнозвісної пісні рок-гурту Nautilus Pompilius /Наутілус Помпілус «Дыхание»….

«Слушая наше дыхание,
Я слушаю наше дыхание…
Я раньше и не думал, что у нас
На двоих с тобой одно лишь дыхание,
Дыхание…»

Але цього разу спільним повітрям у об”єднаному просторі найповажнішої (як за віком, так і кількістю  проведених виставок) галерей столиці одномоментно дихали не виключно двоє закоханих, а одразу СЕМЕРО талановитх укарїнських живописців і графіків! Йдеться про авторів, які 24 листопада запросили на свій колективний вернісаж “ПОДИХ ЖИТТЯ” (зрозуміло, за умови наявністі ковідного паспорту або дійсного ПЛР тесту) своїх дорогих родичів, друзів, знайомих і просто поціновувачів сучасного образотворчого Мистецтва, котрі не уявляють свого життя без творчості. Ось імена і прізвища учасників цієї яскравої арт – події : Ірина Медведовська, Еллен Орро, Олександр Шинкарук, Поліна Султанова, Юрій Жуков, Тетяна Самоткіна та Олена Лено. Усі вони – різні. І це факт. Адже у кожного із учасників вернісажу, як мовиться, «… своя доля і свій шлях широкий». Але – багато у чому – учасники виставки “ПОДИХ ЖИТТЯ”  напрочуд схожі  між собою. Адже для кожного із цих якравих людей творчість і лише творчість є сенсом життя. Позаяк без неї просто нецікаво жити : «Vita brevis ars longa» – «Життя коротке – Мистецтво вічне…»

Роботи авторів , які побачили у день відкриття виставки її учасники,  є красномовним підтвердженням того, що картина  або  гравюра може створюватися різними способами, але в основі творчого процесу неодмінно базуватиметься щось потаємне і особисте. Таємничі прагнення і заповітні бажання, протест проти сірої буденності, щирі слова, які ніколи не будуть висловленими тим, кому вони не адресовані … І я не вірю тим людям, які переконані, що писати живописні полотна або створювати графічні роботи просто – було б, мовляв, лише бажання… До «хотіння» треба додати чималу дещицю вміння. Як ви розумієте, мова йде про професійні кондиції митця… Це саме той випадок, коли  творчість складається із однієї порції фарби і семи порцій поту… Аби створити щось видатне, те, що викликає подив і захоплення у поціновувачів Мистецтва,  необхідно  щодня докладати максимум зусиль. Потрібно постійно колекціонувати життєві враження. Постійно розвиватися і працювати над собою… І тоді ти – як творець – виходиш на новий рівень і можеш явити свої роботи на суд колег, друзів та глядачів…

Як сказала на відкритті виставки мистецтвознавець Олена Красильникова, назва виставки їй особисто дуже імпонує. «Подих життя» – це саме те, чого більшості із нас не вистачає у епоху корона кризи, – вважає пані Олена. –      І є дуже символічним, що саме ця назва об”єднала у стінах галереї «Митець» не лише автороів робіт, а й всіх киян і гостей нашої прекрасної столиці, які люблять життя і намагаються навіть у ці не надто веселі для кожного із нас часи стежити за тенденціями сучасного образотворчого Мистецтва. Мені дуже приємно, що відкриття нашого вернісажу відбулося – із врахуванням усіх вимог карантину.
Це – велика радість для творчих людей і їхніх шанувальників, які дивляться на навколишній світ очима оптимістів. А ще мені дуже імпонує, що своєю позитивною енергією  учасники нашого сонячного вернісажу щедро діляться із мільйонами поціновувачів живопису, яким цієї енергії іноді і не вистачає…На мою думку, виставка “ПОДИХ ЖИТТЯ” – це саме те, що треба! На цьому ми зупинятися не будемо, адже вже почалася підготовка до передноворічної виставки у галереї «Митець». Отож, найцікавіше – знову попереду!»  

Ну, а мені лише залишається подякувати директорці галереї «Митець» Каріні Кравець за запрошення на цей чудовий листопадовий вернісаж… А ще хочу сказати велике спасибі керівникам Міжнародного інтернет-аукціону VIOLITY, які зробили несподівані  приємні подарунки кожному із художників, не забувши й про нас, журналістів… Дрібничка, але дуже і дуже приємно…

Завершуватиму свій  репортаж про офіційне відкриття виставки “ПОДИХ ЖИТТЯ” я знову ж таки словами із пісні  «Дыхание» уславленого рок – гурту Nautilus Pompilius /Наутілус Помпілус :
«Я слушаю наше дыхание…
Я раньше и не думал, что у нас –
На двоих с тобой одно лишь дыхание,
Дыхание…»
Завітайте на цю прекрасну виставку і ви зрозумієте : слова із пісні – саме про неї!…
А тим із вас, кому із об”єктивних причин цього разу не поталанило побувати на відкритті колективного вернісажу  “ПОДИХ ЖИТТЯ” Ірини Медведовської, Еллен Орро, Олександра Шинкарука, Поліни Султанової, Юрія Жукова, Тетяни Самоткіної та Олени Лено, пропоную відео версію цієї події. Програму «Мистецька хвиля+» на каналі UKRVIDEOTRAVEL у Ютубі ви побачите завтра. Вона вже монтується!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор пленерів

Фото автора

#ГалереяМитець #Митець #КарінаКравець #ArtgalleryMytets #виставкаПодихжиття #ПодихЖиття #ХудожницяІринаМедведовська #художницяЕлленОрро
#художницяПолінаСултанова   #художницяТетянаСамоткіна
#художникОлександрШинкарук #художникЮрійЖуков
 #ОленаКрасильникова #НаталіяВащук #ПрограмаМистецькахвиля+ #Мистецькахвиля+ #UKRVIDEOTRAVEL #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #Мистецтво #СучаснеМистецтво #Mustsee #сучаснеобразотворчемистецтво  #Творчість #Творчество  #Культура  #Искусство

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *