Квіти та дипломи – на згадку від нас. Справжнє мистецтво на радість – від вас! Сьогодні був свідком досить несподіваного форс-мажору : о 19-00 директор київській галереї «Митець» Каріна Кравець, по завершенню офіційного відкриття колективної виставки «Зорі запалали навесні», делікатно натякнула щасливим живописцям і їхнім шанувальникам : «Ну, що ж, дорогі друзі, продовжимо наше спілкування вже завтра…» Але, як мовиться, не судилося: навіть після 19-ї години до галереї із букетами у руках все йшли і йшли нові шанувальники сучасного образотворчого Мистецтва – аби привітати розчулених художників.

Як на мене, це – дуже показово. Адже кияни й гості нашого чудового міста просто втомилися від сидіння перед екраном телевізора. Люди шукають нових позитивних емоцій. А їх може подарувати виключно живе спілкування у вишуканому інтер’єрі!
Позитив наші співгромадяни знаходять у стінах справді неперевершеної за атмосферою гостинності галереї в історичному центрі Києва. 25 травня весняного драйву нам тут додала добірка робіт вісьмох художників і однієї майстрині декоративно-прикладного мистецтва. Їхні імена і прізвища – на афіші виставки «Зорі запалали навесні», яка стала яскравим завершальним мистецьким акордом травня – 2021 у столиці.
Про що ця виставка? І чому саме кожному, хто змалечку закоханий у красу, є сенс до 31 травня 2021 року відвідати саме галерею «Митець»? Відповідь на ці запитання ви дізнаєтеся, прослухавши інтерв”ю відомого українського мистецтвознавця Олени Красильникові, яке я записав на фоні цієї колоритної весняної виставки.
Її виступ на вернісажі – у коментарі до моєї публікації. Ну, і не забувайте настанову класика світової літератури Йоганна Гете : «Прекрасне в житті, прекрасне в мистецтві допомагає людині жити, допомагає виконувати складну справу життя, бо це прекрасне випрямляє її душу. Мистецтво – посередник того, що неможливо висловити».
Отож, друзі, до завершення травня давайте-но зустрінемося в уславленій київській галереї «Митець»! Адже це саме той випадок, коли сьогодні, після прискіпливого ознайомлення із яскравою і вдало підібраною експозицією воістину весняної виставки «Зорі запалали навесні» і спілкування із талановитими живописцями, я із легким серцем промовляю: “Був сам – раджу вам!”
Повірте, Мистецтво такого рівня того варте… Більше про цю масштабну арт-подію ви дізнаєтеся із чергового випуску програми «Мистецька хвиля+» на каналі #Ukrvideotravel. Моя особиста «творча кузня» не зупиняється ні на мить… Час не чекає!

Сергій Комісаров, шеф-редактор ІА “УКРПРЕС-ІНФО”, арт-критик

Фото – автора

Одне повідомлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *