Як стало відомо «Кримінальному огляду», Державне бюро розслідувань взяло на контроль розслідування справи щодо, так званого, кримінального авторитета, Андрія Недзельського, якому, на думку адвокатів, слідство інкримінує безглузді, безпідставні звинувачення у вбивстві 10-річної давнини. Про своє рішення проконтролювати питання дотримання законності у цій справі ДБР повідомило редакцію порталу МІНПРОМ, у відповідь на їх запит, передає джерело у ДБР.

Так, у журналістському запиті були викладені претензії сторони захисту опубліковані на порталі БАГНЕТ та була озвучена вимога до ДБР дати правову оцінку таким діям органів. Див.: АДВОКАТ У ГУЧНІЙ “СПРАВІ НЕДЗЕЛЬСЬКОГО” ЛАРИСА КРИВОРУЧКО ЗАЯВЛЯЄ ПРО ГРУБІ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ, ТИСК І ПОГРОЗИ НА ЇЇ АДРЕСУ

Зокрема, у коментарях для ЗМІ адвокат зазначала, що: «Печерський районний суд міста Києва не досліджує ретельно подані слідством клопотання та докази і виносить багаточисленні ухвали про обшуки, за допомогою яких слідчі ГСУ НП та оперативний підрозділ ДСР незаконно вилучають картини, ікони, столи, автомобілі і, навіть, особисті речі та одяг у сторонніх осіб щодо людини, яка має алібі на момент вчинення злочину».  При цьому, за свідченням адвоката: «Відбувається повне ігнорування аргументів захисту, наявних матеріалів кримінального провадження, висновків експертів. Щоденно відбувається залякування рідних, адвоката підозрюваного, відкриваються нові кримінальні провадження на основі штучно створених доказів, а це вже не що інше, як незаконне кримінальне переслідування людини. Зокрема, правоохоронці ГСУ НП та оперативні працівники ДСР наносять мені тілесні ушкодження, погрожують фізичною розправою та навіть убивством, б’ють техніку та конфісковують автомобіль, що є незаконним втручанням у діяльність правозахисника та карається законом (ст. 397 та 398 ККУ)», – повідомила ЗМІ Лариса Криворучко.

Ця ситуація викликала не абиякий резонанс у пресі, про неї вже знає особисто Голова ОГПУ Ірина Венедіктова, а залучення до справи незалежного правоохоронного органу – ДБР дає надію на дотримання закону та справедливе правосуддя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *