У Києві та Київській області діє прокат велосипедів “Велократія” та нещодавно у них з’явилася новинка – електронний скутер. І о 16 годині 11 червня один із користувачів взяв його на прокат та не повернув. Згодом невідомі просили за нього викуп. Таким чином велопрокат зіштовхнувся із шахрайськими діями. 

Зробив це Артур Асланов. Беручи напрокат техніку люди залишають права, чи закордонний паспорт та заставу, що він і зробив. Чоловік мешкає у Ніжині та за словами керівника велопрокату, їх там ціле угрупування. Люди приходять, як на роботу, їздять Україною а не повертають орендодавцям їхні речі, а потім перепродають їх або пропонують викуп. За запитами в гугл висвітлюються коментарі людей, що вже теж потрапляли у їхні шахрайські руки. 

Адміністратор, який тоді працював, написав заяву до поліції в той же день 11 червня. 

Директор велопрокату після написаної заяви розписав про викрадення електронного скутера у фейсбуці та опблікував фотографії Артура Асланова. Після цього до В’ячеслава знову зателефонували та запропонували викупити скутер вже за 12 тисяч гривень 

В’ячеслав нам надав запис телефонних розмов для підтвердження. 

Через тиждень адміністратор Богдан звернувся за номером телефону до дільничої, що йому надали, але кримінальне провадження виявилось не відкритим.

Додамо, слідчо-оперативна група, що виїхала тоді на місце злочину, забрала всі оригінали застави, а саме акт прийому передачі із підписом Артура Асланова та його водійське посвідчення, але нібито слідча говорить, що нічого не має.

Майже через два тижні, 23 червня ми вирішили піти до відділку разом із В’ячеславом, написали заяву та попросили негайно надати інформацію по справі. Кримінальне провадження виявилося не відкритим. Тоді в’ячеслав написав уже повторну заяву і 2 липня кримінальне провадження все ж відкрили. Ми, як журналісти і самі звернулися із інформаційним запитом. 

Ми і надалі слідкуватимемо за розвитком подій та діями правоохоронців.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *