В Україні деякі державні об’єкти виявляється можна продати та заблокувати. Що мається на увазі. У Києві є вулиця Різдвяна. Ця дорога є єдиною, що веде до однієї зі сторін посадкової смуги київського аеропорту “Жуляни” Також вздовж вулиці знаходяться мікрорайон “Жуляни” та приватні будинки.

 

Власник однієї із територій та будинків по обидва боки від цієї вулиці стверджує, що дорога між будинками теж його і саме тому він будує паркан.

Збентежені люди, що можуть не потрапити до своїх помешкань почали протестувати.

Представник власників говорить, що дорога це приватна власність, однак документи нам надавати не захотів.

Поліцію викликав Анатолій, один із власників помешкання, що знаходиться далі по вулиці. Говорить, що увесь час тут пролягала дорога, однак рік назад її зняли спеціалізованою технікою, яка зараз перебуває на штраф-майданчику. А паркан тут намагаються побудувати вже не вперше. Представник власників відмовився назвати своє ім’я та у свою чергу теж викликав поліцію. Слідчий говорить не багато, мовляв це таємниця слідства. Однак вже дав висновок, що ця дорога приватна територія. Доки ми перебували на місті, повз нас проїхали близько 50 машин, усього за день їх тут може бути до тисячі. Ми разом із мешканцями району перевірили, вулиця Різдвяна є на гугл-картах і нею маршрути прокладаються, у державному реєстрі кадастрів вона теж є, як  приватна територія.

Це вже не перше звернення по забудові цієї дороги. За словами мешканців вони писали більше 40 заяв до поліції, однак на жодну відповіді не отримали. Якщо все ж паркан тут побудують, то, кажуть, звертатимуться і до депутатів.

А ми розпочинаємо своє незалежне журналістське розслідування у цій справі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *