Дивовижне наше рідне місто Київ! Тут і у вихідні дні не на мить не завмирає культурне життя… Виставка – за виставкою, вернісаж за вернісажем!  Практично навіть щосуботи!

Ось і сьогодні, 18 січня добрі люди запросили мене на відкриття унікальної за позитивною енергетикою виставки «ЧУДОВЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ», яка відкрилася у малій виставковій залі київської галереї «Митець».

Тут я побачив  твори вісьмох українських живописців, які вирішили присвятити себе написанню ликів древніх православних святих…

«Головною концепцією виставкового проекту  «ЧУДОВЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ» є ознайомлення шанувальників високого і прекрасного з древнім мистецтвом іконопису, – розповіла інформаційному агентству УКРПРЕС-ІНФО ініціатор проведення цієї виставки відома  художниця, учасниця численних вернісажів та пленерів як в Україні, так і за межами нашої держави Наталія Ващук

. – Завдяки колективному мистецькому проекту «ЧУДОВЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ» кожен українець, який протягом місяця завітає до гостинної галереї «Митець» Київської організації Національної спілки художників України, зможе розвиватися духовно та підтримувати внутрішню гармонію.

 Світ православної ікони просто чудовий! Адже протягом тисяч років Господь являє людям милість та творить чудеса саме через ікони. А їх, як відомо із історії Культури і Мистецтва, пишуть іконописці, які крізь століття передають знання від покоління до покоління через прорісі з чудового благословення Господнього.

Прикметно, що цю виставку ми відкриваємо в переддень великого християнського свята Богоявлення – Хрещення Господня.  У цей великий день усі ми згадуємо подію, з якої почалося служіння Господа Ісуса Христа, коли Спаситель прийшов на Йордан, де Іоанн Предтеча хрестив людей на відпущення гріхів».

Ініціатор мистецького проекту «ЧУДОВЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ» Наталія Ващук сказала, що ця тематична виставка під дахом найстарішої столичної галереї «Митець» ще більше згуртувала її друзів – однодумців, які вирішили присвятити частину свого життя написанню ікон. Це – разом із нею –  такі художники-аматори як Тетяна Кобилінська, Ангеліна Медіна Гарсія, Наталія Галінковська, Тетяна Самоткіна, Тетяна Доля та Олександр Сорокін.

А на моє питання, якими рисами характеру  мають бути наділені Богом люди, які займаються древнім мистецтвом іконопису, пані Наталія відповіла так : « Ці  митці повинні бути врівноваженими, чистими душею і думками. Вони обов”язково вірять у Бога.  Бо, що не кажи, а  без Божого провидіння і благословення ви не напишете жодної роботи –як би ви не старалися. Саме такі люди і згуртувалися у рамках нашого мистецького проекту «ЧУДОВЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ». І я пропоную познайомитися киянам і гостям нашого міста – європейського центру Духовності і Культури – із роботами моїх колег і друзів. Обіцяю : наші ікони нікого не залишать байдужими!»

Ну, а для тих, кому не поталанило побувати на цьому дивовижному вернісажі ще й така інформація : відео розповідь про відкриття виставки «ЧУДОВЕ БЛАГОСЛОВЕННЯ» у київській галереї «Митець» ви вже найближчим часом побачите у програмі «Мистецька хвиля +» на каналі Ukrvideotravel у YuoTube.

#ВиставкаЧУДОВЕБЛАГОСЛОВЕННЯ #ЧУДОВЕБЛАГОСЛОВЕННЯ

#ГалереяМитець #виставкаіконугалереїМитець #іконопис #художникНаталіяВащук #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

#програмаМистецькахвиля+

Сергій Комісаров, шеф-редактор інформаційного агентства УКРПРЕС – ІНФО 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *