Чимало цікавих подій відбудеться у мистецькому житті столиці у січні 2020 року. МВЦ Музею історії міста Києва та Арт-галерея «Galerie Les Noms»

представляють виставку «МАГІЯ ШТРИХА. ДІАЛОГ ДВОХ ГЕНІЇВ» (17.01.2020 – 16.02.2020).

Вперше в Україні в Музеї історії міста Києва будуть представлені невідомі графічні роботи двох геніїв сучасності Івана Марчука та Миколи Новікова з приватної колекції.

Івана Марчука називають українським Ван Гогом, бо його ім’я могло б приваблювати у Київ туристів так само, як ім’я Ван Гога сприяє туризму в Амстердамі. А Миколу Новікова називають одеським Ван Гогом через характерний динамізм його робіт і татуювання «Вінсент» на грудях. Що ще об’єднує світи цих двох, без перебільшення, геніальних художників? Який наратив утворять їхні роботи, коли опиняться в одному виставковому просторі? Діалогізм чи протиріччя? Доповнення чи різкий контраст?

В експозиції буде представлено більше сотні робіт з колекції Міжнародної художньої галереї «Les Noms». Цей унікальний виставковий проект покликаний допомогти розвинути партнерські відносини між Україною та світовим мистецьким співтовариством.

            ДОВІДКОВО :

Іван Марчук – жива легенда українського мистецтва, єдиний український художник, визнаний Міжнародною академією сучасного мистецтва в Римі. Він є засновником «пльонтанізму». Таку назву жартома Марчук дав своєму особливому стилю – від слів «плести», «пльонтати». Його картини ніби створені з клубочків ниток. У 2007 році The Daily Telegraph включив Івана Марчука у топ-100 геніїв нашого часу.

Микола Новіков – легенда одеського андеграунду, обдарований маргінал і бездомний художник. Новіков неодноразово відбував покарання за ґратами, де і сформувався його унікальний стиль: мінімалістичні лінії, абстрактний фігуративізм, активні штрихи та плями туші. Його оригінальний спосіб мислення, цікава композиція, технічна досконалість та стилістичне різноманіття підходів є дивовижними та захоплюючими. За життя він не продавав свої роботи, проте зараз вони високо цінуються у арт-середовищі.

Виставка буде відкрита для відвідувачів з 17 січня по 16 лютого 2020 року в МВЦ Музею історії міста Києва. Вхід на експозицію за музейним квитком.

ІнформаціяМВЦ Музею історії міста Києва та Арт-галерея «Galerie Les Noms»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *