Галерея «Митець», колектив твій – молодець! Адже  вам, шановні наші друзі і однодумці, справді є чим пишатися  – особливо в переддень Нового року.

24 грудня в художній галереї «Митець» Київської організації Національної спілки художників України відбулося урочисте  відкриття виставки «Різдвяний вернісаж».

І хоча за вітринами галереї похмура, зовсім не зимова і абсолютно несвяткова погода, у її затишних стінах  по-новорічному гамірно і весело.

Диломат і депутат, фінансист і юрист, архітектор і програміст, са разом із ними  люди не менш потрібних і авторитетних  професій (всього їх – одинадцятеро) вирішили взяти участь у цьогорічному «Різдвяному вернісажі».

Свої твори публіці і мистецтвознавцям презентували Марі Барі, Тетяна Кара, Наталія Ващук, Павло Кір’яков, Микола Проскурін, Тетяна Самоткіна, Тетяна Савушкіна,

Алла Шлапак, Наталія Полінкевич, Оксана Пархоменко, Володимир Бездробний. Всі ці художники-аматори і професіонали  різні, але саме цим і цікаві шанувальниками сучасного образотворчого мистецтва.

Хтось із авторів цієї колективної виставки лише починає торувати свій творчий шлях, а дехто вже не перший рік поспіль є учасником багатьох міжнародних та загальноукраїнських виставок і пленерів…

«Так, із снігом киянам у переддень Нового року не поталанило, дійсно туман і мряка за  вікном, але коли я потрапила на «Різдвяний вернісаж», у мене буквально  миттєво піднявся настрій, – ділиться своїми враженнями від побаченого відомий український мистецтвознавець Валентина Єфремова.

– Красива виставка! Яскрава, така соковита! Святкова. Можна сказати, в гарному  настрої. Видно, що люди, які ще буквально вчора розвішували свої роботи по стінах галереї, дуже послідовно і прискіпливо готувалися до зустрічі із шанувальниками мистецтва. Коли я подивилася картини кожного із учасників цього чудового передноворічного вернісажу, якось несподівано «спіймала» себе на думці : «Чому я так люблю галерею «Митець»? Відповідаю всім : я люблю її не лише за те мистецтво, яке виховує художні смаки киян і гостей нашої столиці, а й за те, що тут, буквально на кожній черговій виставці обов”язково зустрічаю своїх друзів.

Ось і цього разу на виставці «Різдвяний вернісаж» я побачила кількох дуже цікавих митців, із якими мала щастя спілкуватися по роботі  протягом 2019-го року. Кожного разу, коли ідеш до когось на свято, обов’язково щось готуєш на подарунок друзям і колегам. Нині я  прихопила із собою для знайомих і незнайомих  учасників «Різдвяного вернісажу» новорічні побажання на Новий рік. Я буду просити кожного із цих художників витягувати із конверта невеличку новорічну листівочку, на якій буде щось написано.

Ось, наприклад, прочитаю, що саме написано на цій. Матір Тереза свого часу сказала : «Любов – це єдина річ у світі, яка (якщо її розділити із кимось) більшає, зростає, стає всеосяжною…» 24 грудня  ми розділимо свою любов не лише із кожним художником-учасником цього прекрасного вернісажу, а й із усіма гостями, які прийдуть привітати авторів цих дивовижних картин із Новим Роком і Різдвом Христовим. І це є колосальним стимулом у роботі для кожної  творчої людини, яка пов”язує свою подальшу долю саме із цією найавторитетнішою галереєю нашої столиці – галереєю «Митець»!

#Різдвяний вернісажугалереїМитець #галереяМитець

#КолективнавиставкаугалереїМитець #ВалентинаЄфремова #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО   

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *