Зупинися, мить! Ти – чудова! Адже це мить, яка зупинилася у київській галереї «Митець»! Нещодавно гортав свої старі журналістські блокноти і був щиро здивований тим, що саме у рідних мені стінах галереї «Митець» Київської організації Національної Спілки художників України я відзняв вже СТО програм «Мистецька хвиля+»!

Так що йду на рекорд : 12 листопада розпочинаю відлік другої сотні… І – як завжди – у чудовій творчій атмосфері. Адже саме сьогодні, разом із численними шанувальниками сучасного образотворчого  мистецтва на запрошення директора галереї  Анни Лаврехи і її заступниці Світлани Шульги я  завітав на новий колективний вернісаж. Ось славні імена художників і графіків, які запросили шанувальників Мистецтва  на свій бенефіс :  Катерина Буряк, Маріанна Маслова, Діана Кушнаренко, Тетяна Мельничук, Марина Стогнієва, Ольга Шелест, Тетяна Гулевець, Ольга Лабунська, Лариса Кукарека та Тетяна Самойлович.

Чудові жінки і прекрасні художниці!  Творчість трьох із них мені добре знайома – ми раніше вже перетиналися на  колективних виставковому залі цієї шанованої серед творчих людей галереї. Цікаво спостерігати за їхнім творчим ростом. Але роботи більшості художниць, із якими ми щойно зустрілися і познайомилися, для мене є відкриттям.

Коли побачив їхній творчий доробок, подумав : «Що не кажи, а не  перевелися і ніколи (!) не переведуться в Україні таланти. Головне – дати їм творчий поштовх, зорієнтувати у просторі і часі,  зігріти теплим словом, привернути до їхньої праці увагу широкого загалу – і тоді талант цих митців розквітне і забуяє!» Що, власне, і роблять організатори цього колективного мистецького вернісажу. Щиро дякую їм за це.

Адже роботи учасників цієї виставки того варті.  Отож, разом із тисячами киян і гостей нашого міста чекатиму нових запрошень на наступні свята творчого самовираження все нових і нових художників графіків, якими  так славиться наша щедра на таланти українська  земля!

#ГалереяМитець #Митець #АннаЛавреха #СвітланаШульга #сучасніукраїнськіхудожники #КолективнавиставкаугалереїМитець #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *