Засновник Alibaba Group і AliExpress китайський мільярдер Джек Ма цінує свій час. Адже час – це гроші. Тим не менше, ця непересічна людина, особисті статки якої наближаються до 42 млрд дол, знайшла у своєму щільному життєвому графіку 2 години, аби, прилетівши до України із робочим візитом, виступити із промовою перед учасниками Шостого  Київського міжнародного  економічного форуму. Слухали його, як мовиться, затамувавши подих. Адже кожне слово цього дивовижного бізнесмена зі світовим ім”ям – на вагу золота. У буквальному сенсі. Ось головні мессіджі його промови, які знадобляться усім і кожному – якщо ви вірите у себе і починаєте власний шлях у бізнесі.

Мені було дуже приємно, що президент України Володимир Зеленський у вступному слові на Форумі сказав : «Інвестувати в людей, інвестувати в маленький і середній бізнес. Інвестуйте в молодь, інвестуйте в маленькі бізнеси — це ключ до розвитку.»

У попередньому столітті індустріальна революція трималася на слогані “Чим більше, тим краще”. Слоган нашого століття  інший – “Чим гнучкіше, тим краще, чим менше тим краще”. “Моя порада країні, людям — розвивайте приватний сектор, довіряйте підприємцям. Україна не має копіювати успіхи інших країх, великих корпорацій, а створювати своє унікальне бізнес-середовище.

Власне, у наш час жодна країна в світі не може собі цього дозволити, тому що ми з вами сьогодні потрапили в нову еру… Сьогодні люди кажуть: ви вже величезна компанія, а значить величезна компанія — це стандарт. Між тим в цьому столітті перевагу будуть мати “хороші” компанії і вони не обов’язково мають бути великими. Треба розуміти, що чим більшу компанію ви створюєте, тим більше проблем маєте.

Водночас “хороша” компания означає, що ви дбаєте про своїх працівників, дбаєте про своїх клієнтів, що вас поважають не через те, що ви заможні. Пам’ятаєте, є дуже багато людей які є заможними, але яких не поважають.

“Хороша” компанія означає, що ви – підприємець – маєте бути щасливим, працівники мають бути щасливими, суспільство  і клієнти щасливі.

Мені подобається  Україна – за її відкритість та прагнення до змін.Я дуже люблю людей в Україні. Це дуже розумні люди. Відкритість цієї країни, культура — це те, що викликає позитивні емоції. Ви маєте вірити в майбутнє, ви робите ці зміни. У світі є невелика кількість країн, які очолюють молоді політики. Ви мало де побачите країну, що де президентові буде 40 з чимось років, прем`єру — 30 з чимось років. Багато міністрів мають по 28 років. У них немає досвіду. Але скажіть мені, хто має досвід майбутнього? Ніхто не має досвіду. майбутнього. Ми боремося за майбутнє. Давайте надихатися ним”.

Помилка — це найкраще добриво для завтрашнього успіху.

Всі курси з бізнес-адміністрування грунтуються на успішних історіях. Але бізнес не такий. Коли ви працюєте в бізнесі, вам треба навчатися на помилках, які роблять інші люди. Якщо ви чуєте забагато історії успіху, то починаєте думати, що досягти успіху легко і просто.

Ті люди, які помиляються, вони помиляються з тих самих причин. Люди, які досягають успіху, завжди роблять це по-різному. Вчиться з помилок інших людей, тому що це зробить вас сильнішими, це зробить вас більш обізнаними.

 #ШостийМіжнароднийекономічнийфорум #ДжекМа #ВолодимирЗеленський #українськаекономіка #бізнес #УКРПРЕС-ІНФО #СергійКомісаров

ДОВІДКОВО : Alibaba group було засновано в 1999 році. Нині це найбільша китайська компанія з ринковою капіталізацією 460 мільярдів доларів.

Серед іншого компанія володіє торговим майданчиком AliExpress. Bloomberg оцінює статки Джека Ма в 41,8 мільярда доларів. Він є другою найбагатшою людиною в Азії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *