Президент України Володимир Зеленський розпочав зустріч з Президентом Фінляндської Республіки Саулі Нііністьо, який перебуває в Україні з офіційним візитом.

Офіційна церемонія зустрічі президентів відбулася у Маріїнському палаці. Пролунали державні гімни Фінляндської Республіки та України.

Глави двох держав оглянули стрій почесної варти. Після цього відбулося представлення офіційних делегацій та проходження воїнів почесної варти урочистим маршем.

Після завершення зустрічі Володимира Зеленського та Саулі Нііністьо у вузькому колі передбачені українсько-фінські переговори під головуванням президентів.Президент Саулі Нііністьо проведе офіційні переговори з Президентом України Володимиром Зеленським в Києві в четвер 12 вересня.

Окрім двосторонніх стосунків між Фінляндією і Україною, президенти обговорять, серед іншого, ситуацію на сході України і відношення між Україною і ЄС.

У другий день візиту, в п’ятницю, 13 вересня, президент Саулі Нііністьо виступить з основною доповіддю на конференції з Ялтинської європейської стратегії, однієї з тем якої цього року являється щастя. Крім того, президент Нііністьо зустрінеться з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком і спікером парламенту Дмитром Разумковим. Це буде перша зустріч президента
Нііністьо і президента Зеленського. Колишній президент України Петро Порошенко вчинив офіційний візит у Фінляндію в січні 2017 року. Останній раз президент Нііністьо відвідував Україну в 2014 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *