Переміг! Тому що – послідовний, чесний і працьовитий! Щойно у Департаменті культури виконавчого органу Київської міської ради відбулося перезатвердження на посаді директора Музею-майстерні Івана Кавалерідзе доброго друга і бойового побратима сотень художників, графіків, скульпторів і журналістів Олександра Олександровича Юніна!

За те, аби він залишився ще на п”ять наступних років на місці керівника цього закладу Духовності і Культури ОДНОСТАЙНО проголосували усі члени конкурсної комісії. В тому числі, й перший заступник директора Департаменту культури Юлія Олександрівна Кепліна. А інакше – це моє глибоке переконання – й бути не могло. Адже Сан Санич Юнін – людина, як мовиться, на своєму місці.

Я точно вже й не пригадаю, скільки саме художніх виставок, презентацій книжок, наукових конференцій, круглих столів тощо я висвітлював за участі мого друга протягом його попередньої каденції на посаді директора Музею-майстерні Івана Петровича Кавалерідзе… Мабуть, більше 200! І, як запевнив сьогодні членів конкурсної комісії вдруге призначений на цю високу посаду Олександр Олександрович  Юнін, на досягнутому він зупинятися не збирається. Адже не такий у нього характер. Невеличка ремарка :  у найближчих наших спільних творчих планах – організація пленеру «Очаків – 2021» на березі Чорного моря у вересні цього року, а за його підсумками – колективна виставка кращих українських живописців у стінах Музею – майстерні Івана Кавалерідзе.

Плануємо реалізувати цей масштабний  мистецький захід у другій половині осені поточного року. Ну, і кілька приміток про наступні плани у подальшій перспективі. Як запевнив нас Олександр  Олександрович, 2022-2026 роки фактично можуть стати знаковими у роботі його музею.  Ювілейні дати 135-річчя від Дня народження І.П. Кавалерідзе, 100-річчя від дня відкриття першого монументального пам”ятника Г.С. Сковороді в Лохвиці та 300-річчя від Дня народження Г.С. Сковороди та особлива ювілейна дата – 30 років від дня заснування Музею – майстерні І.П. Кавалерідзе – надають особливий поштовх в мотивації колективу  в подальшій роботі. До того ж, не зважаючи на випробування пандемією корона вірусу, колеги по роботі директора  продовжують активно налагоджувати конструктивні зв”язки зі своїми віз-а-ві у закладах культури в різних регіонах України. Основна ціль і завдання цієї методичної і послідовної  роботи – збереження культурної і мистецької спадщини видатного скульптора, художника і кіно режисера, а також популяризація діяльності Музею – майстерні Івана Кавалерідзе не лише в Україні, а й за кордоном.

Що ж, плани і у самого Олександра Юніна, і у його колег дуже амбіційні і вельми цікаві. Отож, привітавши новопризначеного директора  із заслуженою перемогою, побажаємо йому і колективові Музею – майстерні творчого натхення і сил у реалізації поставлених завдань. А журналісти Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО і канала Ukrvideotravel хочуть запевнити Олександра Юніна і його колег : ми й надалі залишатимемося вашими надійними інформаційними партнерами! Адже одну справу робимо, шановні друзі – музейники  : плекаємо і оберігаємо Культуру і Духовність нашого народу!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Фото автора

#Музей_майстерня_Івана_Кавалерідзе  #Київ #Культура #Мистецтво #ДепартаменткультуривиконавчогооргануКиївськоїміськоїради #ЮліяКепліна #Міністерствокультурита інформаційноїполітикиУкраїни #ОлександрЮнін #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #каналUkrvideotravel

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *