А ось і Маша – радість наша! Написав цей рядок – і на обличчі моєму мимоволі розквітла посмішка… Зізнаюся : давненько я не сідав за домашній ноутбук у такому піднесеному і позитивному творчому тонусі, аби зі справді святковим настроєм почати писати черговий анонс про художню виставку, яка на цьому тижні відбудеться у Музеї Марії Заньковецької (філія Музею театрального, музичного та кіномистецтва України)…

           

Адже сьогодні працюю над текстом про дійсно талановиту сучасну українську художницю, дружбою із якою дуже і дуже дорожу. Адже щиро шаную її за цілий «букет» позитивних рис характеру, без яких важко уявити цю сонячну, завжди привітну людину. Йдеться про Марію Полякову – одну із кращих молодих художниць України. Коли в лютому минулого року небо над Києвом заволокло димом від згарищ, Маша Полякова однією із перших українських мисткинь приєдналася до заснованого мною і кількома мистецтвознавцями та художниками Міжнародного арт-об’єднання «Повертайся живим!».

       

Хоча, як матуся двох дуже симпатичних дітей, могла б дозволити собі на абсолютно законних підставах виїхати за кордон. І жити там разом із дітьми у спокої та комфорті. Не вчинила так. Залишилася на Батьківщині. Не такий у цієї молодої красивої жінки характер, аби їхати за межі рідної країни, коли на її теренах війна… Знайдіть час і зайдіть на сторінку Марії Полякової у Фейсбуці. На її аватарці, біля фото цієї тендітної мисткині, яка любить природу, написані такі слова : «Битва за Україну : Захищаємо! Боремося! Перемагаємо!»

       

У цьому девізі – уся суть Марії Полякової. Вона є воїном Світла. Адже Марія Полякова є однією із сучасних українських художниць, яка веде у Соціальних мережах мартиролог цієї страшної кривавої війни – із першого її дня і дотепер. Ми в цьому сенсі навіть «звіряємо годинники» із Марією … Якщо я вагаюся, який саме сьогодні день повномасштабного вторгнення орків на територію України, то обов’язково заходжу на сторінку Марії Полякової у Фейсбуці. Аби перевірити : чи не помилився?.. Протягом 446 днів війни Марія Полякова працювала у режимі нон-стоп.

           

Жодного дня творчого простою! Феноменально! Це досягнення варте того, аби потрапити до Книги Рекордів України. Пишу про це відповідально, адже із великим інтересом щодня спостерігаю за творчими здобутками Марії. Вона створювала мальовничий роботи навіть тоді, коли Київщина здригалася від масованих «прильотів» рашистьких дронів та ракет… Коли Київ та передмістя столиці знелюдніли… Протягом цього напруженого творчого періоду було створено чимало довершених картин. І не лише ліричних, які оспівують красу і велич нашої рідної землі, а й про війну… Деякі із них ви зможете побачити у фото галереї до цього посту.

         

Але більшість нових робіт, народжених у творчій уяві художниці Марії Полякової протягом останніх місяців, ви спізнаєте на відкритті БЛАГОДІЙНОЇ персональної виставки «УКРАЇНА МИРНА – УКРАЇНА СЬОГОДЕННЯ», яка запланована на 19 травня цього року у Музеї Марії Заньковецької (філія Музею театрального, музичного та кіномистецтва України). Вернісаж відбудеться о 17-00. Слово «благодійної» у попередньому рядку виділив великими літерами свідомо. Позаяк картини Марії Полякової – це також запорука нашої великої Перемоги. Маша активно «донатить» – із перших днів війни. Допомагає заробленими від продажу картин нашим героїчним воїнам. І робить це свідомо – на постійній основі.

                     

Бо слова «Все для фронту – все для Перемоги!» для цієї талановитої, патріотично налаштованої української художниці – це не просто красива фраза. Це – керівництво до дії! Поважаю тебе за чітко визначену патріотичну позицію, дорога Машуня. Я помітив цю позицію ще на першій колективній виставці Міжнародного арт-об’єднання «Повертайся живим» у квітні 2022 року… Коли до нас долучилися близько 100 художників – патріотів з України та кількох держав Європи. З тієї пори, Маріє, у твоєму характері нічого не змінилося : як і раніше, ти працюєш на Перемогу! І я щиро поважаю тебе за це. Той, хто не любить своєї країни, нічого любити не може. А ти – любиш. І про це – кожна твоя картина.

     

Отож, шановні поціновувачі таланту художниці Марії Полякової, разом із мистецтвознавцем та співкуратором виставки «УКРАЇНА МИРНА – УКРАЇНА СЬОГОДЕННЯ» Жанною Маценко запрошуємо вас на цей весняний атмосферний вернісаж. Обіцяємо : буде дуже і дуже цікаво. Яскраві незабутні враження від спілкування з Марією Поляковою та її мистецтвом – гарантуємо. Заздалегідь впевнені : відвідавши цю виставку у стінах Музею Марії Заньковецької, ви на власні очі пересвідчитеся – для людини з талантом і любов’ю до праці не існує жодних перешкод, коли йдеться про постійне творче зростання. Все залежить виключно від характеру митця, від мети, заради якої він бере у руки пензлі та фарби… Це найкраще видно саме тоді, коли за вікном – 446 день війни…

 

           

ТВОРЧА БІОГРАФІЯ ХУДОЖНИЦІ :

Полякова Марія Євгеніївна народилася 15 грудня 1981 року в місті Києві, Україна. У 2000 році закінчила художню школу імені Тараса Шевченка, а в 2001 році вступила до НАОМА. Захистила ступінь магістра ,майстерня станкового живопису професора Михайла Гуйди (2007). З 2004 року – членкиня молодіжного об’єднання НСХУ. 2015 – членкиня Національної спілки художників України. Учасник різноманітних Всеукраїнських виставок та Міжнародних пленерів.

Персональні виставки:

2004 – Персональна виставка “Ти і Я” (Київ, Галерея Дім Миколи, Україна)

2007 – Персональна виставка “Моменти життя” (Київ, галерея КОЛО, Україна)

2016 – Персональна виставка “Сплеск” галерея “Майстерня” (ЦБХ, Київ, Україна)

2017 – Персональна виставка “На своїй землі” (ІМО, Київ, Україна)

2021 – Персональна виставка «Калейдоскоп художника» (Музей сучасного мистецтва, Чернігів, Україна)

2022 – Міжнародний арт-проект “Повертайся живим” ( м.Київ)

Онлайн виставки:

2021 – Міжнародний онлайн-пленер “INSHE ART”

2021 – Міжнародна онлайн-виставка графіки творчого об’єднання професійних художників (м. Харків, Україна)

2021 – Міжнародна онлайн-виставка живопису творчого об’єднання професійних художників (м. Харків, Україна)

2021 – IV Salon Internacional de Artes Visuales SULLANA (Перу)

2022 – віртуальна виставка живопису світової художниці «La feminite», святкування Міжнародного жіночого дня (Індія)

Улюблені жанри: портрет і фігурна композиція. Улюблені художники: О. Мурашко, Т. Яблонська, Т. Голембієвська, Ф. Кричевський, І. Рєпін, В. Сєров, Веласкес, К. Моне і Мане.

Картини художниці Марії Полякової  знаходяться в приватних колекціях України, США, Канади, Німеччини, Франції, Бразилії, Австрії, Австралії, Кореї, Швейцарії, Чехії та Китаю.

PS:  Битва за Свободу та Незалежність нашого волелюбного народу триває… В тому числі – і на Культурному фронті. Борімося – поборемо! Нам Бог помагає. І, що не менш важливо, нам допомагає у цій безкомпромісній боротьбі між Добром та злом також сучасне образотворче та театральне Мистецтво! Культурний фронт діє!!!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, Заслужений журналіст України, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів та виставок

Фото автора

 

#ВірювПеремогу #Перемога #Київ #Україна #НСХУ #ЗСУ #Мистецькахвиля #ОбразотворчеМистецтво #художницяМаріяПолякова      #ВиставкаУКРАЇНАМИРНА_УКРАЇНАСЬОГОДЕННЯ       #СергійКомісаров #ТворчістьМаріїПолякової      

#МузейтеатральногомузичноготакіномистецтваУкраїни

#Укрпресінфо #Повертайсяживим #НаціональнаакадеміямистецтвУкраїни #програмаМистецькахвиля

#modernart #contemporaryartwork #originalart #artstudio #artworkinprogress #ukraineartist #ukraineart

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *