Вони нас захищають на фронті, а ми готуємо для них художню виставку!У  творчому просторі Музею Марії Заньковецької (філія Музею театрального, музичного та кіномистецтва) о 15:00 16 лютого цього року кожен із поціновувачів сучасного образотворчого Мистецтва зможе познайомитися із новітньою колекцією принтів, яку створив офіцер ЗСУ, цифровий художник Zayar. Його мистецький проєкт називається «Я – Україна 2022». Назва виставки, на яку запрошують гостей митець-воїн Zayar та його бойові побратими  –  «Герої нашого часу…»

Це NFT-колекція робіт, які за своїм смисловим навантаженням духовно і творчо підтримують нашу країну у період війни. Мета проєкту «Я – Україна 2022» – привернути увагу світової громадськості до людей, які постраждали під час бойових дій в Україні та були змушені покинути свої міста та зруйновані домівки, щоб врятуватися від ворогів. Також цифровий художник та воїн  Zayar  вирішив увічнити у своїх неординарних мистецьких творах постаті наших героїв, які самовіддано роблять усе можливе (а іноді – і неможливе) на фронті.

Аби ми, цивільні громадяни, жили краще, із вірою у те, що героїчні солдати та офіцери Збройних Сил України захистять нашу державу від жорстокої агресії. Частина картин, які представлені у колекції воїна та цифрового художника  Zayar на його четвертій персональній виставці, присвячені постаті Президента України Володимира Зеленського.

Його фото можна побачити на фоні українських міст, які глава держави підтримує у часи повномасштабного вторгнення військ рф на територію України. Кожне зображене місто на цифроваому фото показує, як ми, громадяни, мріємо, аби в нашому спільному домі – рідній Україні – знову запанували мир та злагода. Команда однодумців фотохудожника Zayar підтримує вітчизняну історію. Його NFT – проєкт є яскравим прикладом того, що Мистецтво – якщо воно справжнє – може нищити наших ворогів не гірше за українські кулі, гранати, бомби та ракети.

 

Свою творчість митець – воїн минулого року презентував у Польщі та Франції – на двох персональних виставках в рамках Міжнародного арт – проєкту «Повертайся живим!». Ці пересуні виставки мали колосальний  резонанс. Власники колекції цифрових картин забезпечують можливість брати участь у проєкті благодійним фондам та надавати допомогу постраждалим від війни.

 

Усі кошти від продажу робіт фотохудожника Zayar спрямовує на благодійні потреби одна із організацій – фонд «З БУЧЕЮ». Нині разом із представниками автора NFT- робіт працівники Музею Марії Заньковецької  розробляють план проведення цього виставкового заходу. Дуже приємно, що до обговорення організаційних питань майбутньої виставки «Герої нашого часу…»  долучився відомий український актор, кінорежисер, продюсер та драматург  Валерий Степанян.

 

Доречі, дорогі шанувальники високого та прекрасного!Із радістю повідомляю, що цієї суботи, 11 лютого, о 15:00 в творчій вітальні Музею Марії Заньковецької відбудеться творча зустріч із Валерієм Степаняном.  Називається вона “На хвилі спогадів: життя поміж кадрами”. Це буде кіно-імпреза, на якій ви побачите авторську драму-есе Валерія Степаняна “Осіння мелодія душі”. Ми чекаємо на вас разом із Музеєм театрального, музичного та кіномистецтва України! Приходьте, буде дуже цікаво!

Жанна Маценко, старший науковий співробітник Музею Марії Заньковецької

Фото – Сергія Комісарова, Міжнародне інформаційне агентство УКРПРЕС-ІНФО

 

#Zayar  #виставкаГероїнашогочасу
 #МузейМаріїЗаньковецької
#СергійКомісаров #ЖаннаМаценко  #Перемога #ВірювПеремогу #преміяМитець #ЗСУ
 #НСХУ #КОНСХУ #СергійКомісаров #Мистецтво 
#Мистецькахвиля+ #художникиУкраїни#художнівиставки
 #НаціональнаспілкахудожниківУкраїни
#Мистецькахвиля #Укрпресінфо #Музейтеатрального_музичного_та_кіномистецтва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *