Арт-проєкт «Повертайся живим!» … повертається із Афін до Києва! Із великою радістю інформую всіх учасників Першої міжнародної колективної виставки «Повертайся живим!»: принти ваших оригінальних картин протягом цього тижня пройшли «обкатку» в стінах одніє із кращих галерей Греції — «Ελληνογαλλικος Συνδεσμος».

   

У цьому «намоленому» кращими художниками Європи місці відбувся  масштабний міжнародний проєкт  “UKRAINE IS RISING!”, а саме – «Дні Українського Мистецтва в Афінах». Завдяки нашим партнерам із Вінниці (особлива подяка – Златі Шишман, Олексію Кириленку, Андрію Адеріхо та засновникам БФ Володимира Продивуса) та за сприяння Повноважного Посла України в Греції Сергія Шутенка  принти робіт кращих українських живописців, які брали участь у Першій міжнародній колективні виставці «Повертайся живим!» (в рамках виставки «Дні українського мистецтва в Афінах») побачили тисячі поціновувачів сучасного образотворчого Мистецтва Греції.

   

Також на вернісажі було представлено більше 50 картин відомих українських живописців із усіх куточків нашої держави. Побачили відвідувачі арт-заходу у галереї «Ελληνογαλλικος Συνδεσμος» й десятки дитячих малюнків, які три тижні тому демонструвалися на виставці “Україна розквіте” у Вінниці…

     

Як повідомила мені кураторка виставки «Дні українського мистецтва в Афінах» талановита українська художниця Злата Шишман, нашим партнерам вдалося домовитись про подальшу перспективу розвитку культурних та мистецьких контактів між Україною та Грецією.

             

Виставка, яка відбулася у галереї «Ελληνογαλλικος Συνδεσμος» – це лише початок, так би мовити, прелюдія до великої презентації української культури на міжнародному рівні. І головне, що українським митцям є що презентувати світу, є чим пишатися і є що захищати! Сподіваємося, що наступного разу нам також пощастить потрапити до Греції – адже робимо ми одну велику спільну справу.

   

Ну, а нині, після повернення принтів виставки «Повертайся живим!» із столиці Греції до столиці України, вони, як мовиться, без діла не лежатимуть: ми готуємося до ще однієї великої мистецької прем”єри. Де саме і коли саме вона відбудеться, я розповім художникам та поціновувачам сучасного образотворчого Мистецтва вже найближчим часом… Слідкуйте за нашими анонсами у Соціальних мережах та на шпальтах Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО – медійного партнера «Днів українського мистецтва в Афінах».

         

Слава Україні! Слава Мистецтву! Із перших днів війни і дотепер українські митці працювали і далі працюватимимуть на Перемогу нашої Батьківщини над окупантами. І кожен – на своєму робочому місці – конкретними справами й надалі наближатимемо її щасливу мить!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО, арт-менеджер, організатор мистецьких пленерів, співзасновник Міжнародного арт – проекту “Повертайся живим! “
 Фото – організаторів «Днів українського мистецтва в Афінах»

#Повертайсяживим #арт_проєктПовертайсяживим #UKRAINEISRISING! #ДніукраїнськогомистецтвавАфінах#СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО #СучаснеМистецтво #Мистецтво #НСХУ #сучаснеобразотворчемистецтво #Творчість #Творчество #Культура #Искусство #Мистецькахвиля #Ukrvideotravel #Mustsee #ΕλληνογαλλικοςΣυνδεσμος #Греція #Греция #ПосольствоУкраїниуГреції #БлагодійнийфондВолодимираПродивуса#найкращі #свідомі #справжні  Embassy of #UkrainetotheHellenicRepublic

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *