Ще мить – і серце защемить! Браво, Франція, браво, французький кінематограф! У Києві, Одесі, Дніпрі, Запоріжжі та Рівному одночасно стартували довгоочікувані «Вечори французького кіно». Чому довгоочікувані? Тому, що минулого року, через  «пришестя» в Україну корона вірусу, вітчизняні кіно гурмани, на жаль,  не мали жодного шансу «поласувати» найбільш відомими стрічками сучасних французьких авторів  – безпосередньо у кінотеатрах.

   

Кіноогляд робіт видатних французьких режисерів, сценаристів, операторів та акторів – в умовах пандемії корона вірусу у 2021 році –  був  доступний для громадян України  лише онлайн, на сайті frenchevenings.com.ua. Нині ж таке щастя маємо!

     

І радіємо із цього – наче діти!  Тому що французький кінематограф (романтичний, ліричний, глибокий, філософський, життєстверджуючий) не любити просто не можливо!

     

3-го лютого  разом із іншими глядачами я мав щастя доторкнутися до французької кіно Культури – у київському кінотеатрі «Жовтень», що на Подолі. Саме тут і відбулася прем”єра «Вечорів французького кіно» – дивовижного за якістю стрічок фестивалю, який щорічно відкриває глядачам все нові й нові шедеври сучасного французького кінематографа. У 2022 році цей Фестиваль відбуватиметься в сімнадцяте. Невеличка, але дуже важлива ремарка : на відміну від попереднього року, покази проходитимуть виключно в кінотеатрах.

   

Фестиваль, який урочисто відкрив у кінотеатрі «Жовтень» Посол Франції в Україні Etienne de Poncins / Етьєн де Понсен, організовано Французьким інститутом в Україні та реалізовано компанією «Артхаус Трафік». Ексклюзивний партнер кіно та інновацій – UKRSIBBANK BNP Paribas Group, за підтримки медіапартнера France24.

У день старту фестивалю глядачі занурилися у перипетії драматичної стрічки «Висока мода» режисерки Сільві Оайон із Наталі Бай і Ліною Кудрі в головних ролях.

Події фільму розгортаються довкола молодої кравчині, яка відкриває для себе світ високої моди завдяки несподіваному знайомству з працівницею швейної майстерні будинку Dior… Глибока, лірична, майстерно відзнята картина! Подивитися її варто всім, для кого слова «доброта», «милосердя», «щирість», «порядність, «честь» не є порожнім звуком…

       

До завершення цьогорічних «Вечорів французького кіно» українські глядачі зможуть насолодитися ще й такими стрічками :  «Коханці» (режисерка Ніколь Ґарсія),  «Маленька мама» (робота французької режисерки, сценаристки та фем-активістки Селін Сьямми), «Тріумф» (режисер Еммануель Курколь) та «Лети зі мною» (режисер Крістоф Барратьє). Одним словом, 17- й фестиваль «Вечори французького кіно» обіцяє бути цікавим, як ніколи раніше!

Сергій Комісаров, шеф-редактор Міжнародного інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Фото автора

#Вечорифранцузькогокіно  #ПосольствоФранціївУкраїні #17фестивальВечорифранцузькогокіно #кінотеатрЖовтень #EtiennedePoncins  #ЕтьєндеПонсен #АртхаусТрафік #кіно СергійКомісаров УКРПРЕС_ІНФО

 

 

 

Одне повідомлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *