У київському кінотеатрі «Сінема Сіті» (вул. Антоновича, 176) пройшли преспоказ та пресконференція до стрічки «Пульс», присвячені старту національного кінопрокату цієї біографічної спортивної драми.

Уже 22 липня в кінотеатрах країни розпочинаються покази художнього повнометражного фільму «Пульс», що був створений на основі реальної історії української паралімпійської чемпіонки Оксани Ботурчук.

За три дні до старту прокату журналісти, кінокритики та блогери були запрошені до кінотеатру «Сінема Сіті» у Києві на спеціальний допрем’єрний пресзахід. У рамках цієї події була показана стрічка, фінальні титри якої глядачі зустріли аплодисментами. Після закінчення фільму відбулась пресконференція. Її учасниками стали прототип головної героїні фільму Оксана Ботурчук, продюсер Єгор Олесов, режисер Сергій Чеботаренко, виконавиця головної ролі Наталія Бабенко, директор з маркетингу компанії Київстар Павло Даніман, Президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич. Спікери розповіли про свої враження від фільму, поділилися очікуваннями від прокату, розкрили деталі створення фільму та відповіли на всі питання, що були поставлені представниками ЗМІ. Захід вела популярна продюсерка та телеведуча Наталка Якимович.

На пресконференції велика увага була приділена Оксані Ботурчук. Вона подякувала команді фільму та поділилася емоціями від перегляду:

«Хочу подякувати знімальній групі за цей фільм. Він створений з такою любов’ю та професіоналізмом, що в мене просто перехоплює подих.

Вважаю, що Наталі Бабенко вдалося вжитися в роль. За такий короткий час набути навичок професійного спортсмена – це дійсно професіоналізм, і їй все вдалося на сто відсотків.

Я не люблю себе жаліти та не дозволяю жаліти іншим, але в фінальній сцені, коли героїня стоїть на старі стометрівки та пригадує все, що пройшла, у мене защемило серце і я трошки розчулилась. Побачити за півтори години те, до чого йшла більше 10 років життя, згадати емоції, як було важко, як пройшла цей шлях до перемоги».

Під час спілкування зі ЗМІ Сергій Чеботаренко був щирим:

«Три роки тому я працював з Єгором Олесовим над іншим проєктом і випадково натрапив на Вікіпедії на історію Оксани Ботурчук. Я поспілкувався з Єгором, і коли він сказав, що це схоже на художній фільм, з’їздив до неї у Дніпро. Оксана зачарувала мене з самого початку, її чесність і прямота були настільки дивовижними, що я відчув: це саме та історія, яку б мріяв екранізувати. І ось, три роки по тому, ми тут. Я дуже вдячний всій команді за те, що це здійснилося».

Багато чого було розповісти і продюсеру Єгору Олесову:

«Достатньо було прочитати статтю про Оксану, щоби зрозуміти, що це неймовірно потужна та кінематографічна історія. Я вважаю, що зараз нам не вистачає мотиваційних історій, де ми, українці, перемагаємо. А ця – саме така. Вона має більш широкий спектр, ніж опис життя однієї спортсменки. Вона стосується кожного, хто стикається з будь-якими проблемами і може їх подолати та йти до своєї мрії, як наша героїня.

Одна з соціальних місій нашого фільму стосується інклюзії – ця тема у нас, на жаль, поки що недорозвинена. А інша – це підтримка українських олімпійських і паралімпійських спортсменів на Токійських іграх цього року.

Про співпрацю компанії Київстар зі стрічкою «Пульс» та свої враження від перегляду розповів Павло Даніман:

Київстар підтримує ті фільми та події, що, є значущими для країни та допомогають рухати її вперед як в культурному, так і соціально-економічному плані. 

Цей фільм відображає боротьбу та перемогу духу над обставинами і нам дуже резонує ця історія. Тому ми були раді підтримати цей проект та дуже  чекали на прем’єру. Впевнені, що він, як і головна героїня, також отримає перемогу тільки в боротьбі за любов глядача».

Значна частина питань була адресована виконавиці головної ролі Наталії Бабенко:

«Це велика відповідальність – грати людину, яка живе з нами поряд. Це хвилююче, бо не знаєш, вийде чи ні, як поставиться до цього прототип. Але ми намагалися робити свою роботу щиро, чесно і від душі.

Перед початком знімального процесу я поїхала до Дніпра. Оксана мене дуже радушно прийняла, познайомила зі всією своєю родиною. Ми провели цілий день разом, я подивилась, як вона живе. Оксана спеціально для мене провела тренування та показала, як тренується щодня, і для мене це було щось неймовірне.

Мені здається, що історія Оксани – це одна велика порада для нас: як треба рухатися вперед, не здаватися, мріяти, відчувати себе та займатися тим, що ти любиш. Її історія надихає, і я сподіваюся, що вона надихне кожного».

Президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич поділився своїми враженнями від побаченого:

«У Національному Паралімпійському комітеті є таке гасло: неможливе – можливо. Трохи менше місяця залишилося до Паралімпіади, і вихід фільму напередодні – це дуже суттєво.

Останніми роками я дуже часто чую, що здобути паралімпійську медаль – легко. Друзі, ви показали, наскільки це насправді важко – здобути таку медаль людині, яка не бачить, без ніг, без рук, з важкими ураженнями… Ця людина йде до перемоги України у світовому спорті. І я хочу закликати разом з авторами фільму – не робіть меншовартісним паралімпійський спорт! Давайте усвідомимо – це велика перемога людини. Паралімпійський спорт називають досягненням людської цивілізації».

Наголошуємо, що широкий національний кінопрокат спортивної біографічної драми «Пульс» розпочнеться 22 липня 2021 року.

#Пульс #Pulse #ЖивиМрійДолай #LiveDreamOvercome #запідтримкиурядуукраїни

Інформація та фото – організаторів події

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *