8 липня 2021 року відбулося урочисте відкриття навчання в рамках пілотного проєкту «Академія Гостинності» з підготовки добровільних помічників сфери туризму та гостинності міста Києва.

«Академія Гостинності» це перший в Україні проєкт з підготовки добровільних помічників сфери туризму та гостинності столиці, який в цьому році запускається вперше. Ініціатором проведення «Академії Гостинності» виступило Управління туризму та промоцій КМДА. 

Метою реалізації проєкту є підвищення стандартів гостинності та туристичної привабливості столиці України шляхом залучення громадськості до активної співпраці в сфері туризму, підготовки гостинних і доброзичливих господарів міста, які завжди раді гостям, вміють фахово проконсультувати, порадити, супроводити кожного, хто завітав до столиці України.

Відповідно до Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року, туризм і сфера гостинності є пріоритетними напрямами для столиці України. Протягом останніх років Управління туризму та промоцій КМДА проводить системну роботу щодо промоції Києва як унікальної туристичної дестинації, реалізує масштабні проєкти промоції Києва в рамках офіційного туристичного  бренду столиці «Київ – місто, де все починається». Результатом цього стала активізація фестивального руху, вихід на нову орбіту подієвого, гастрономічного, медичного туризму.

1 липня 2021 року за організації Управління туризму та промоцій КМДА відбулася презентація проєкту та було оголошено про початок набору курсу підготовки добровільних помічників розвитку туризму столиці, що проводиться в рамках проєкту  «Академія Гостинності». Протягом кількох днів надійшли десятки заявок на участь у програмі.

В результаті відбору, який проводився на основі конкурсу анкет та відеопрезентацій претендентів, було сформовано дві групи майбутніх добровільних помічників у сфері туризму. До складу конкурсної комісії увійшли фахівці Управління туризму і промоцій КМДА, представники профільних асоціацій, громадські діячі та науковці.

Основними критеріями відбору учасників навчання були:

  • активний спосіб життя, доброзичливість, комунікабельність;
  • висока мотивація діяльності задля промоції Києва як міста європейського туризму та у сфері гостинності;
  • володіння іноземними мовами, зокрема англійською.

З нагоди запуску проєкту «Академія Гостинності» учасників привітали почесні гості:

  • Марина Хонда, заступниця голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень;
  • Марина Радова, начальниця Управління туризму та промоції КМДА;
  • Альберт-Лейзер Фельдман, засновник Інституту розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, доктор психологічних наук.

Із головними напрямками та складовими навчального процесу учасників і гостей ознайомили:

  • Тетяна Грабан, директорка Інституту розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр, громадська діячка;
  • Яніна Гаврилова, голова правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів»;
  • Вікторія Кіптенко, доцентка кафедри країнознавства та туризму географічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, кандидатка географічних наук.

Партнери проєкту «Академія Гостинності»: Інститут розвитку громадянського суспільства ім. Голди Меїр, Всеукраїнська Асоціація гідів, ГО «Київський прес-клуб».

Інформація про проєкт «Академія Гостинності» розміщена на офіційному туристичному порталі міста Київ kyivcitytravel.com.ua за посиланням: https://kyivcitytravel.com.ua/akademiya-gostynnosti/

Зареєструватися для навчання в проєкті «Академія гостинності» можна за посиланням: https://forms.gle/xrR3rsVCKg3TVg8g8

Реєстрацію продовжено до понеділка, 12.07.2021.

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами: +380933742196 Марія, +380509216727 Яніна.

E-mail: kyivwelcomeacademy@gmail.com

Telegram: KyivWelcomeAcademy@

 

Інформація та фото Управління туризму та промоції КМДА

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *