Протягом 27-28 січня (в онлайн-режимі) у Києві тривала робота Українського пенсійного форуму. Хоча (і це – великий плюс) акредитовані журналісти могли висвілювати подію безпосередньо в її кулуарах.  Цей форум є експертною платформою, яка стала потужним стартом та фундаментом для розробки пенсійної стратегії України, аби  покращити якість життя людей пенсійного віку та захистити їхні  права.

Мета заходу – об’єднати суспільство задля гарантування гідної старості мільйонів українських пенсіонерів, більшість із яких сьогодні  живе далеко за межею бідності. А іншого й годі чекати : адже Україна вже протягом багатьох років, на жаль,  є і залишається найбіднішою державою  Європи.

І це – доконаний факт. Адже середня пенсія в Україні станом на грудень 2010 року не перевищувала 3410 грв. Цікаво, що на початок минулого року 4 мільйони українських  пенсіонерів отримували пенсії менше 2000 грв. На кінець року їх було 1,8 мільйона.  Чи можливо  вижити на таку мізерну пенсію? Питання із розряду риторичних…

На дискусійному майданчику Українського пенсійного форуму під прицілом телекамер, які транслювали роботу цього заходу на всі регіони, експерти обговорили основні проблеми, із якими щодня  стикаються люди літнього віку. Учасники дискусії  накреслили шляхи вирішення цих архі важливих проблем, створивши єдину пенсійну стратегію.

У фокусі обговорення – низка надзвичайно  важливих питань для кожного із нас. Ось лише деякі із них  : «Які складові щасливої старості?»,  «Яких послуг найбільше потребують люди літнього віку та якими повинні бути ці послуги?» , «Як вижити пенсіонерам на мізерні пенсії в умовах тарифного геноциду?» тощо.

На ці та інші, не менш актуальні питання, грунтовно відповідали учасники медіа – заходу загальноукраїнського масштабу. Також учасники Форуму говорили про необхідність правильної комунікації з суспільством, ейджизм, із яким зіштовхуються  сотні тисяч людей поважного віку, які намагаються працевлаштуватися, аби вижити,  а також про подолання негативних стереотипів та підвищення культури старіння.

#Українськийпенсійнифорум #пенсіонери #пенсійнареформавУкраїні #ейджизм #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Фото автора

Одне повідомлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *