З нагоди святкування Дня болгарської просвіти, культури і слов’янської писемності 24 травня до одного з найвідоміших  пам’ятників у Києві на Михайлівський площі, присвяченому  княгині Ользі, святому апостолу Андрію Первозваному та просвітителям Кирилу і Мефодію,  були покладені квіти від Правління Товариства «Україна-Болгарія».

Президент громадської організації академік Ю.І.Сєдих зазначив, що «за традицією у цей день ми вшановуємо пам”ять рівноапостольних братів Кирила та Мефодія, слов’янських просвітителів та творців слов’янської писемності

Без перебільшення, створення слов’янської писемності та літератури є найбільш визначною подією не тільки для болгарського, але і для багатьох інших європейських народів.

Цей День, щорічно з 2004 року, святкується і в Україні, враховуючи історичне та просвітницьке значення спадщини слов”янських первоучителів  у здобутку національної культури.

Жодного  разу громадська організація Товариство «Україна-Болгарія» не була осторонь від відзначення цього Свята.  І у теперешний час, попри усі складнощі сьогодення, пов’язані з епідемією вірусу, ми прийшли та поклали квіти до пам’ятника. Наша організація упродовж понад шістьох десятирічь робила та буде робити усе можливе для зміцнення дружби братніх народів, засобами народної дипломатії сприяти покращенню міждержавних відносин України та Болгарії».

Після покладання квітів відбулося урочисте засідання Правління Товариства, на якому перший віце президент Товариства Сергій Петков за дорученням Президента Національної академії наук України  Б.Є.Патона.  вручив Ю.І.Сєдих  Диплом  «За особистий внесок у розбудову громадянського суспільства» .

Інформація – УКРПРЕС-ІНФО
Фото – прес-центру Товариства Дружби “Україна – Болгарія”

2 Коментарів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *