Київська міська державна адміністрація затвердила нові правила користування громадським транспортом в умовах карантину
Про це повідомляє офіційний сайт КМДА.

Після відновлення роботи громадського транспорту в Києві в наземному транспорті і метрополітені буде введено низку обмежень з метою запобігання поширенню COVID-19. Відповідне розпорядження керівника робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації оприлюднила КМДА.
“Кожні три години у салонах транспортних засобів мають проводити дезінфекцію. Вагони метрополітену мають дезінфікувати під час заходу поїздів у електродепо та на пункти технічного обслуговування. Так само дезінфекційні заходи кожні три години повинні здійснюватися на зупинках, у приміщеннях станцій для пасажирів, на платформах, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену, обов’язково – перед відкриттям станцій метро”, – йдеться у повідомленні КМДА.

Пасажирів не допускатимуть у транспорт без захисної маски У метрополітені мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході. У разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання має проводитися температурний скринінг, пасажири з температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання не допускаються в метро.
Також в метрополітені повинні бути забезпечені санітарні відстані щонайменше 1,5 м між пасажирами в чергах до кас і терміналів самообслуговування, на платформах і у вестибюлях станцій. У разі скупчення пасажирів буде повністю або частково обмежено вхід на станції для дотримання санітарних відстаней.

Водії, машиністи, кондуктори, контролери, інший персонал повинні забезпечити засобами індивідуального захисту. Окрім того, мають контролювати стан їхнього здоров’я. До роботи не повинні допускати осіб із ознаками респіраторного інфекційного захворювання та осіб, які потребують самоізоляції.
У транспорті мають інформувати пасажирів про встановлені протиепідемічні обмеження.
Зазначається, що Київський метрополітен вже провів необхідні роботи для відновлення пасажирських перевезень. Зокрема, кожен потяг проходить дезінфекцію перед кожним рейсом зі значним запасом дії антисептичної речовини, всі пасажирські зони дезінфікуються в посиленому режимі. Співробітники забезпечені засобами індивідуального захисту для роботи з пасажирами. На станціях розміщено інформаційні матеріали щодо обов’язкового маскового режиму, вестибюлі та платформи промарковані для дотримання соціальної дистанції.

Поліція в метрополітені готова до здійснення контролю за дотриманням правил.
Наземний громадський транспорт в Києві відновив роботу з 12:00 23 травня, метрополітен почне роботу в понеділок, 25 травня.
Нагадаємо, у Києві з 25 травня у звичайному режимі почне роботу метрополітен, а також всі ринки і ярмарки.
Інформація – прес-центру КМДА

#ТранспортвКиєві #користуваннятранспортомвумовахкарантину #транспортнесполученнявКиєві #КМДА

 

Одне повідомлення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *