Коли радники – не зрадники, а захисники і порадники! Дуже цікава і, що не менш важливо, суспільно-корисна виставка відкрилася 14 січня у Верховній Раді України.

Це виставка картин ветеранів бойових дій на Сході України, яка називається  «Арт-терапія : унікальний досвід реінтеграції після війни».

Організували і провели  вернісаж  учасники проекту «Радник з питань соціальної згуртованості» – довгострокового проекту, який надає систематичну підтримку державним органам та НУО в усуненні соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та окупації Криму.

Принагідно зазначу : команда радників, які беруть участь у цьому соціально-важливому проекті, надає консультативну, організаційну та іншу допомогу органам соціального захисту, а також урядовим та неурядовим організаціям на місцевому та державному рівнях.

«На виставці представлено 25 робіт ветеранів АТО/ООС, які були створені в рамках арт-терапії під час реабілітації у КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР, – розповіла Інформаційному агентству УКРПРЕС-ІНФО медіакоординаторка проекту Олена Масон. – Метою виставки є інформування народних депутатів України та інших відвідувачів українського Парламенту про сучасні інтерактивні методи відновлення психологічного здоров’я ветеранів та учасників АТО/ООС.

Саме із такими людьми ми й проводимо сеанси арт-терапії. І на наших очах народжується диво : воїни-патріоти, які лікуються у військових шпиталях, крок за кроком  відновлюють психологічний стан через мистецтво! А ще стають більш оптимістично налаштованими на життя і бачать свою перспективу у нових для них (мирних) декораціях. Одним словом, сучасне образотворче мистецтво лікує. І це, як на мене, дуже  і дуже важливо».

Олена Масон розповіла, що сеанси  арт-терапії проводяться при будинках ветеранів в Рівненській, Житомирській, Миколаївській та Одеській областях за фінансової підтримки British Embassy Kiev. А допомогли організувати і провести виставку «Арт-терапія:унікальний досвід реінтеграції після війни» в стінах ВРУ учасникам проекту «Радник з питань соціальної згуртованості» небайдужі до проблем воїнів народні депутати, які працюють  у  Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

З аматорськими картинами учасників цього вернісажу можна ознайомитися  в кулуарах ІІІ поверху будинку Верховної Ради . Робота виставки триватиме до 17 січня 2020 року.

#ВиставкаАрт_терапія_унікальнийдосвідреінтеграціїпіслявійни #ВРУ #Radnyk_org #УКРПРЕС_ІНФО #CергійКомісаров

Сергій Комісаров, шеф-редактор Інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *