Туреччина – країна дивовижна! В тому числі, коли йдеться про її гостинність… А вона – і це довершений факт – просто не має меж. Сьогодні, на запрошення Посла Республіки Туреччина пана Ягмура А. Гюльдереі його чарівної дружини пані Седи Гюльдере, мені пощастило побувати на чудово організованому і проведеному дипломатичному прийомі з нагоди 96-ї річниці проголошення Республіки Туреччина. Віддати шану турецьким дипломатам до столичного готелю Хілтон завітало більше тисячі гостей.

І кожного із них подружжя Гюльдере зустрічало як своїх найближчих друзів. В тому числі, і нас журналістів, з якими Турецьке Посольство в Україні досить плідно співробітничає по багатьох гуманітарних напрямках.

Урочиста промова Посла Республіки Туреччина пана Ягмура А. Гюльдере була не досить тривалою у часі. І її (окрім турецької) головний дипломат Туреччини в Києві виголосив УКРАЇНСЬКОЮ мовою! Під оплески всіх присутніх на урочистому прийомі. Ось так, панове! Вчиться! Я не буду довго переповідати суть звернення пана Ягмура А. Гюльдере до учасників святкової церемонії. Наведу лише кілька цікавих цифр. А вони, як на мене, приємно дивують своєю красномовністю.

Так ось… Товарообіг між нашими державами у поточному році перевищить показник у 4 млрд. дол. США. До кінця курортного сезону – 2019 у Туреччині відпочине більше 2 млн. громадян України. 20 тисяч підданих Республіки Туреччина постійно живуть і працюють в різних областях нашої країни, розвиваючи потенціал української економіки. Оце – партнерство! Оце – взаємовигідні відносини! А зводяться вони до простої формули, яка пра-цю-є : «Vin – Vіn, Kazan – Kazan».

Що ж, побажаємо громадянам дружньої Туреччини й надалі нарощувати взаємовигідні відносини зі своїми українськими колегами. Адже нам, журналістам, від цього – суцільна вигода і задоволення : є про що розповідати читачам і телеглядачам!

#Днітурецькоїкультури #ЯгмурАхметГюльдере #ПосольствоТуреччинивУкраїні #ЕндерКоркмаз #ІнститутіменіЮнусаЕмре #96_арічницяпроголошенняРеспублікиТуреччина #СергійКомісаров #УКРПРЕС_ІНФО

Сергій Комісаров, шеф-редактор інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *