Відзначаючи День нарождення Андріївського узвозу на Подолі, знайдіть час, завітайте до Музею – майстерні Івана Кавалерідзе. Тут завершує роботу персональна виставка Євгена Павловича Верхградського «Світ у дзеркалі моїх полотен». Автор він – дуже цікавий. В першу чергу, різноплановістю своєї творчості. Живопис, графіка, карбування, різьблення по дереву – все це у виконанні Верхградського можна побачити на одному арт-майданчику.

Директор Музею – майстерні Івана Кавалерідзе Олександр Юнін розповів мені, що автор цих робіт народився 19 червня 1940 року. У дитинстві протягом багатьох років він постійно переїздив із села в село, адже його бабусі і мамі потрібно було учителювати. Після школи Євген Верхградський служив у армії, де також займався різними видами творчості.


Потім була школа меліораторів, робота машиністом екскаватора. Далі – художньо-промисловий технікум і робота в ВКБ інституту ім. Є.О. Патона. Навчаючись у виші, Євген Верхградський працював у різних організаціях. Ну, а потім – Одеський педінститут ім. К.Д.Ушинського, робота на виробництвах і у школі.


З 2007року він «влився» до літературного об’єднання ″Радосинь″ при Спілці письменників України. Євген Верхградський видав збірку віршів ″Завірюхами лютий сурмить″. Друкувався в літературно-художніх виданнях України. Євген Павлович є член Спілки дизайнерів України.


З 2012 року працює в Національному транспортному університеті, на кафедрі комп’ютерної, інженерної графіки та дизайну. У його творчому доробку – п’ять художніх виставок. Одна із них відбулася у 2019 році в Центральному будинку художника НСХУ. Разом із багатьма сучасними живописцями і графіками він брав участь у Всеукраїнській виставці ″Мальовнича Україна″. Є також учасником Всеукраїнської виставки до дня Незалежності України.

Так що, друзі, завершую тим, з чого почав цю публікацію : прогулюючись святковим Андріївським узвозом, завітайте на виставку«Світ у дзеркалі моїх полотен» Євгена Павловича Верхградського. Не пошкодуєте!

#ДеньнарожденняАндріївськогоузвозу #художникЄвгенВерхградський #Музей_майстерня #ІванаКавалерідзе #ОлександрЮнін #СергійКомісаров #Мистецькахвиля #УКРПРЕС_ІНФО
Сергій Комісаров, заступник шеф-редактора інформаційного агентства УКРПРЕС-ІНФО

Одне повідомлення

  1. Люди, не сидіть вдома! Завітайте на Поділ, пройдіться Андріївським узвозом… Тут так багато цікавого!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *